Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1342
Назва: Дослідження корозійних та електрохімічних властивостей вуглецевої сталі Ст.3
Автори: Бугаєвська, С. В.
Борисенко, Ю. В.
Ключові слова: steel
corrosion
corrosion rate
samples
masometry
polarization resistance
сталь
коррозия
скорость коррозии
образцы
масометрия
поляризационное сопротивление
сталь
корозія
швидкість корозії
зразки
масометрія
поляризаційний опір
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Бугаєвська С. В. Дослідження корозійних та електрохімічних властивостей вуглецевої сталі Ст.3 [Текст] / С. В. Бугаєвська, Ю. В. Борисенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2015. - № 6 (92). - C. 240-244.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки"
Короткий огляд (реферат): Досліджено новий датчик для вимірювання швидкості корозії на основі корозійних та електрохімічних властивостей вуглецевої сталі Ст.3. Дослідження проводили за допомогою методу масометрії та методу поляризаційного опору. Проведено дослідження вуглецевої сталі Ст.3 у дистильованій воді, 3% NaCl та водному формаліну 7,8:56. Визначено швидкість корозії у досліджуваних середовищах за втратою маси зразків та за допомогою методу поляризаційного опору. Під час досліджень за допомогою методу поляризаційного опору були отримані більші значення швидкості корозії ніж за допомогою методу масометрії. Швидкість корозії вуглецевої сталі Ст.3, визначена методом поляризаційного опору у дистильованій воді, дорівнювала 0,022 мм/рік, 3% NaCl - 0,113 мм/рік у водному розчині формаліну 0,015 мм/рік. Практична значимість полягає у можливості визначення швидкості корозії сталі неруйнівним методом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1342
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V92_P240-244.pdf277,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.