Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19144
Название: Якість банківського кредитного портфеля і його роль в забезпеченні фінансової стійкості банку
Авторы: Тітов, Олександр Олегович
Тарасенко, І. О.
Ключевые слова: кредитний портфель
кредитний ризик
комерційний банк
кредитні операції
Дата публикации: ноя-2021
Издательство: Perfect Publishing, Vancouver, Canada
Библиографическое описание: Тітов О. О. Якість банківського кредитного портфеля і його роль в забезпеченні фінансової стійкості банку / О. О. Тітов, І. О. Тарасенко // Innovations and prospects of world science : proceedings of III International scientific and practical conference, Vancouver, Canada, 4-6 November 2021. – Perfect Publishing, Vancouver, Canada, 2021. – P. 808-815.
Краткий осмотр (реферат): Кредитування – це найважливіший напрямок активного бізнесу для банку, оскільки кредитний портфель зазвичай становить від однієї третини до половини загальних активів. У структурі балансу банку кредитний портфель розглядається як єдине ціле та невід’ємна частина його активів, що мають власну прибутковість та ризик. Тому, щоб успішно надавати кредити та забезпечувати їх погашення при одночасному збільшенні прибутковості кредитного бізнесу, банки повинні запровадити ефективну і гнучку систему управління кредитним портфелем. Цього можна досягти, вирішивши теоретичні та практичні питання щодо підходів і процесів управління кредитним портфелем комерційного банку. В статті розглянуто теоретичні основи управління кредитним портфелем, уточнено сутність поняття "кредитний портфель" та його роль з урахуванням сучасних економічних умов, оцінки, сегментації, класифікації та управління підходами до формування кредитного портфеля; обґрунтовано методи та заходи для захисту від кредитних ризиків, які дозволяють мінімізувати можливі збитки для комерційних банків; визначено напрями покращення управління кредитним портфелем для комерційних банків.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19144
Faculty: Факультет управління та бізнес-дизайну
Department: Кафедра фінансів та інвестицій
Располагается в коллекциях:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра фінансів та бізнес-консалтингу (ФБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20211220_307.pdf673,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.