Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/490
Название: Метод комплексного впливу на біологічний об'єкт ультразвуковим та інфрачервоним випромінюванням
Авторы: Румбешта, В. О.
Терещенко, М. Ф.
Гнатейко, О. С.
Ляшенко, О. Г.
Ключевые слова: ultrasound
infrared radiation
therapy
phonophoresis
ультразвук
инфракрасное излучение
терапия
фонофорез
ультразвук
інфрачервоне випромінювання
терапія
фонофорез
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Метод комплексного впливу на біологічний об'єкт ультразвуковим та інфрачервоним випромінюванням / В. О. Румбешта, М. Ф. Терещенко, О. С. Гнатейко, О. Г. Ляшенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2015. - № 3 (86) : Серія "Технічні науки". - C. 227-231.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Сучасні дослідження показали, що одномоментне застосування декількох терапевтичних методів дозволяє домогтися більшої ефективності при лікуванні деяких захворювань. Розглянуто сучасні методи впливу на біологічний об'єкт ультразвуком та інфрачервоним випромінюванням, які застосовуються в терапії. Запропонована методика комплексного впливу на біологічний об'єкт ультразвукового та інфрачервоного випромінювань, а також пристрій для ультразвукової терапії мигдалин, в якому використовується даний терапевтичний метод. За рахунок впливу інфрачервоним світлом підсилюється кровообіг, підвищується мембранна проникність клітин, що спрощує доставку лікарської речовини усередину ураженої ділянки. А вплив ультразвуковим випромінюванням прискорює клітинний метаболізм, що сприяє швидкій регенерації, та підвищує дисперсність лікарських розчинів, що поліпшує їх проникність углиб тканини.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/490
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V86_P227-231.pdf439,97 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.