Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/713
Назва: Проблеми та перспективні напрями економічного регулювання зовнішньоекономічної діяльності підприємств України
Автори: Герасименко, Г. О.
Ключові слова: foreign economic activity
macroeconomic regulation
international organizations
multinational corporations
the adaptive control system
внешнеэкономическая деятельность
макроэкономическое регулирование
международные организации
транснациональные корпорации
адаптивная система управления
зовнішньоекономічна діяльність
макроекономічне регулювання
міжнародні організації
транснаціональні корпорації
адаптивна система управління
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Герасименко Г. О. Проблеми та перспективні напрями економічного регулювання зовнішньоекономічної діяльності підприємств України [Текст] / Г. О. Герасименко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 3 (77). - C. 26-36.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): Використано такі методи наукових досліджень, як описовий, історичного узагальнення та порівняльний (для розкриття основних проблем при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) в Україні); систематизації (для вивчення ролі міжнародних організацій в регулюванні ЗЕД); синтезу (при формуванні порівневої схеми класифікації суб’єктів економічного регулювання ЗЕД в Україні). В ході проведеного дослідження проаналізовано особливості та проблеми регулювання зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) в Україні на макро- та макрорівні. Здійснено огляд актуальної вітчизняної та зарубіжної наукової літератури із зазначеної проблематики. Запропоновано порівневу класифікацію суб’єктів економічного регулювання ЗЕД в Україні та надано рекомендації із підвищення ефективності їх функціонування. Комплексна порівнева схема класифікації суб’єктів економічного регулювання ЗЕД дозволяє розглядати даний процес на всіх рівнях: міжнародному, національному, регіональному, на рівні підприємства. Впровадження результатів дослідження в організацію ЗЕД на мікро- та макрорівні сприятиме підвищенню експортного потенціалу підприємств та національної економіки відповідно.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/713
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V77_P026-036.pdf271,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.