Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/739
Название: Одержання та властивості металевонаповнених поліолефінових композицій
Авторы: Борня, Ю. Г.
Новак, Д. С.
Ключевые слова: metal-filled polymer composites
electrical conductivity
aluminum powder
copper powder
металлонаполненные полимерные композиты
электропроводимость
алюминиевый порошок
медный порошок
металевонаповнені полімерні композити
електропровідність
алюмінієвий порошок
мідний порошок
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Борня Ю. Г. Одержання та властивості металевонаповнених поліолефінових композицій [Текст] / Ю. Г. Борня, Д. С. Новак // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 57-67.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): З попередньо приготованих сумішей полімерів та металевих порошків отримувались зразки композицій методом гарячого пресування на змішувачі типу «диск-диск». Щоб дослідити властивості отриманих композицій було проведено дослідження за такими методиками: метод вольтметра-амперметра виміру об’ємного та поверхневого опору полімерного матеріалу згідно ГОСТ 6433.2-71; міцність, видовження, модуль пружності згідно ГОСТ 11262. Показана можливість створення композицій на основі поліолефінів із регульованими провідними та експлуатаційними властивостями. Встановлено, що електропровідність композицій при додаванні порошків металів зростає до певного масово-відсоткового вмісту і після цієї точки незначно підвищується. Додавання алюмінію та міді у вигляді дисперсного порошку не покращує механічні властивості, але значно зменшує тертя на поверхні полімерних композиційних матеріалів. Можливе створення полімерних композиційних матеріалів з металевими наповнювачами, що можуть мати певні експлуатаційні характеристики. Показано, що створені композити можуть використовуватись як хороші провідники, оскільки в них поєднуються механічні властивості пластмас та висока електропровідність.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/739
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V80_P057-067.pdf296,19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.