Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/769
Название: Структура та зміст процедур генетичного алгоритму для складання розкрійних схем
Авторы: Колиско, О. З.
Ключевые слова: cutting scheme
technological preparation of cutting production
linear effects
genetic algorithm
row placement
visualization
раскройная схема
технологическая подготовка раскройного производства
линейные эффекты
генетический алгоритм
рядное размещение
визуализация
схема розкрою
технологічна підготовка розкрійного виробництва
лінійні ефекти
генетичний алгоритм
рядне розміщення
візуалізація
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Колиско О. З. Структура та зміст процедур генетичного алгоритму для складання розкрійних схем [Текст] / О. З. Колиско // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 4 (78). - C. 227-233.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена вирішенню питань оптимізації автоматизованої побудови розкрійних схем деталей шкіргалантерейних виробів на рулонних матеріалах з урахуванням комплектності деталей. Встановлено, що основним напрямком вдосконалення схем розкрою є отримання за допомогою обчислювальної техніки множини технологічних розв’язків і вибір з них оптимального. Проведений аналіз існуючих методик побудови схем розкрою виявив застосування перебірних методів та евристик, що накладають обмеження на кількість варіантів, які розглядаються. Проведено постановку підзадач, створення математичних моделей, розробку алгоритмів та програмного забезпечення при декомпозиції задачі побудови розкрійних схем на дві складові: генерацію окремих секцій-розкладок деталей та побудова з них остаточно схем. Для розв’язку поставлених задач було розроблено модифікації генетичного алгоритму, які, комбінуючи перебірний та градієнтний методи, дозволили зняти обмеження на кількість різновидів деталей в секції, розширити коло пошуку раціональних розкрійних схем. Обрані структури представлення інформації передбачають автоматизацію введення інформації про контури та її збереження, автоматичні обрахунки лінійних ефектів від щільного суміщення деталей в схемах та інших параметрів щільних укладок, автоматичне дотримання накладених обмежень, можливість візуалізації розкрійних схем або передачі результатів розрахунків для автоматизованого розкрою. Структурована математична модель дозволила створити цільове програмне забезпечення для автоматизованої побудови раціональних розкрійних схем, їх перегляду і інтерактивного корегування. Використання програмного забезпечення дозволить підвищити продуктивність праці інженера-технолога та рівень використання матеріалу, скоротити час на освоєння нових виробів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/769
Faculty: Факультет мехатроніки та комп'ютерних технологій
Department: Кафедра комп'ютерних наук
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра комп'ютерних наук (КН)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V78_P227-233.pdf525,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.