Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/890
Назва: Проблеми енергоефективності вітчизняних підприємств
Автори: Хмурова, В. В.
Гращенко, І. С.
Ключові слова: energo effectiveness
energo effectiveness policy
the development of the enterprise
энергоэффективность
политика энергоэффективности
развитие предприятия
енергоефективність
політика енергоефективності
розвиток підприємств
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Хмурова В. В. Проблеми енергоефективності вітчизняних підприємств [Текст] / В. В. Хмурова, І. С. Гращенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 38-44.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Короткий огляд (реферат): Підвищення вартості енергоресурсів, невиправдано великі рівні споживання енергії, значні обсяги імпорту енергоресурсів та інші причини загострюють актуальність політики енергоефективності в Україні. Тому метою дослідження є визначити існуючі проблеми енергоефективності на вітчизняних підприємствах України. Інноваційні процеси стали реальною виробничою силою на даному етапі розвитку економіки і їх значення неухильно зростатиме. Тому необхідно у найкоротший строк вивчити досвід вирішення цих проблем, визначити шляхи й механізми реалізації зазначеної політики з урахуванням реальних умов. Для досягнення корисного ефекту потрібно якомога повніше використовувати енергію і звести до мінімуму непродуктивні витрати. Для успішної реалізації нововведень у промисловості України необхідно умовно виділити наступні варіанти політики щодо підвищення рівня енергоефективності: 1. Політика застосування прискорених циклів підвищення рівня енергоефективності у промисловості - експрес-оцінка та експрес-реагування. 2. Політика енергоефективності як наслідок впливу передових технологій, зусилля якої направляються на поступову зміну економічної структури господарського механізму. 3. Політика "лозунгового підвищення рівня енергоефективності" в галузях промисловості, що має місце на даний час в Україні. Наукова новизна полягає у розробці нових методів оцінки і прогнозування енергозберігаючих заходів та технологій в галузях промисловості; обґрунтуванні режимів і параметрів експлуатації технологічного обладнання, максимально і мінімально допустимих (критичних) значень витрат електричної енергії, оптимізації цих витрат і матеріальних ресурсів, а також тривалості впровадження новітніх технологій. З огляду на значний вплив показника енергомісткості випуску промислової продукції на загальну ефективність промисловості, його вирішальну роль у забезпечені конкурентоспроможності виробництва, необхідне впровадження цілеспрямованої політики зниження енергомісткості за рахунок ефективності використання енергетичних ресурсів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/890
Faculty: Факультет економіки та бізнесу
Department: Кафедра підприємництва та бізнесу
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V79_P038-044.pdf264,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.