Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/953
Название: Прогнозирование социальных показателей при помощи системы GMDH Shell
Авторы: Рябцев, В. Г.
Шевченко, Н. В.
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Рябцев В. Г. Прогнозирование социальных показателей при помощи системы GMDH Shell [Текст] / В. Г. Рябцев, Н. В. Шевченко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 2 (76). - C. 162-168.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Обґрунтування доцільності застосування методу автоматизованої побудови математичних моделей для прогнозування основних показників соціального розвитку. Використання системи GMDH Shell, яка є сучасним середовищем інтелектуального моделювання та прогнозування і використовує алгоритми методу групового обліку аргументів (МГУА). За допомогою моделювання з використанням системи GMDH Shell отримано модель, яка забезпечує найменше відхилення змодельованих даних від відомих статистичних значень і рекомендується для прогнозування соціально-економічних показників розвитку як на макро-, так і на мезорівні. Новизна полягає в застосування системи GMDH Shell для прогнозування показників соціально-економічного розвитку. Процес розрахунків в даній програмній системі заснований на МГУА, за допомогою якого відбувається структурно-параметрична оптимізація математичних моделей, які відображають закономірності багатопараметричних даних досліджуваного об’єкта. Застосування системи GMDH Shell є ефективним інструментом для прогнозування показників соціально-економічного розвитку України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/953
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V76_P162-168.pdf358,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.