Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12536
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorМісяць, В. П.-
dc.contributor.authorЛісевич, С. П.-
dc.contributor.authorПоліщук, О. С.-
dc.contributor.authorСмутко, С. В.-
dc.contributor.authorПундик, С. І.-
dc.date.accessioned2019-05-28T08:12:08Z-
dc.date.available2019-05-28T08:12:08Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationАналітичні дослідження роботи приводу кухонного комбайну / В. П. Місяць, С. П. Лісевич, О. С. Поліщук, С. В. Смутко, С. І. Пундик // Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки. – 2018. – № 4 (263). – С. 62-67.uk
dc.identifier.issn2307-5732uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12536-
dc.description.abstractВ роботі запропоновано розробку удосконаленої системи керування електроприводом кухонних комбайнів. Теоретично обґрунтовано можливість ефективного використання системи керування електродвигуном кухонного комбайну зі зворотним за швидкістю і струмом якоря, розроблено електричну схему і визначено її необхідні електричні і конструктивні параметри. Виконано розрахунки потужності, що споживається при різних режимах роботи машини, розрахунок найбільш прийнятного передаточного відношення приводу і параметри зубчатої пасової передачі. Результати дослідження можуть бути використані для вдосконалення конструкцій побутових кухонних комбайнів.uk
dc.description.abstractThe article presents the results of researches is development of the improved control of kitchen combines system. Depending on the type of processing, the mechanical properties of food and the tool used, the speed and the moment of resistance on the drive shaft are different. Modern food processors are mainly equipped with drives based on universal collector electric motors, which is due to a number of advantages over asynchronous and DC motors. As a result of the analytical study, formulas are obtained that allow determining the power consumption and productivity of the food processor when cutting food products depending on the geometric and structural parameters of the working bodies and the physical and mechanical characteristics of the processed material. In drive possibility of the effective use of the control the electric motor of kitchen system to the combine with reverse after speed and current of anchor, an electric chart is developed and certainly her electric and structural parameters are needed. The calculations of power which is consumed at the different modes of operations of machine, calculation of the most acceptable transmission relation of occasion and parameters of gearing of pass, are executed. Can be drawn on research results for perfection of constructions of domestic kitchen combines. Originality consists in that first in theory drive possibility of the effective use of the control the electric motor of kitchen system to the combine with reverse after speed and current of anchor, an electric chart is developed and certainly her electric and structural parameters are needed. It was found that the electric drive of the food processor will work with a maximum efficiency (55%) when using a disc for cutting vegetables and fruits which has diametrically opposite knives.Practical value consists in that can be drawn on research results for perfection of constructions of domestic kitchen combines.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectкухонні комбайниuk
dc.subjectуніверсальний колекторний двигунuk
dc.subjectдатчик швидкостіuk
dc.subjectструктурна схемаuk
dc.subjectелектрична схемаuk
dc.subjectаналіз ефективності режимів роботиuk
dc.subjectсхема керуванняuk
dc.subjectkitchen combinesuk
dc.subjectuniversal collector engineuk
dc.subjectsensor of speeduk
dc.subjectflow diagramuk
dc.subjectelectric chartuk
dc.subjectanalysis of efficiency of office hoursuk
dc.subjectmanagement chartuk
dc.titleАналітичні дослідження роботи приводу кухонного комбайнуuk
dc.title.alternativeAnalytical researches of the kitchen combine driving workuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorMisiats, V. P.-
local.contributor.altauthorLisevych, S. P.-
local.contributor.altauthorPolischuck, O. S.-
local.contributor.altauthorSmutko, S. V.-
local.contributor.altauthorPundyk, S. I.-
local.subject.sectionМашини та технології легкої промисловостіuk
local.sourceВісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні наукиuk
local.sourceHerald of Khmelnytskyi national university. Technical sciencesuk
local.subject.facultyФакультет мехатроніки та комп'ютерних технологійuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра прикладної механіки та машинuk
local.subject.method1uk
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра механічної інженерії (МІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
VHNU_TN_2018_4(263)_P62-67.pdf402,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
VHNU_TN_2018_4(263)_Titul.pdf487,97 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
VHNU_TN_2018_4(263)_Zmist.pdf264,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.