Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/13276
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorШевчук, Ю. А.uk
dc.date.accessioned2019-08-28T19:19:12Z-
dc.date.available2019-08-28T19:19:12Z-
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationШевчук Ю. А. Модель формування оптимальної ієрархії цілей функціонування підприємств готельно-ресторанної індустрії [Текст] / Ю. А. Шевчук // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні науки. - 2019. - № 2 (133). - С. 89-99.uk
dc.identifier.issn2413-0117
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/13276-
dc.description.abstractУ статті викладено результати дослідження щодо формування оптимальної ієрархії цілей функціонування підприємств готельно-ресторанної індустрії. Математично обґрунтовано формування цілей ефективного управління підприємствами готельно-ресторанної індустрії, що базується на системному наборі ключових параметрів. Доведено, що кожна управлінська дія повинна бути націлена на вирішення проблеми. Вирішенням проблеми, відповідно до результатів дослідження, вважається управлінське рішення, яке дає максимум для досягнення визначених цілей. Наголошується, що відсутність оптимально поставлених цілей спричинить, неможливість сформулювати проблему, без якої немає необхідності в прийнятті управлінських рішень. Цілі формують критерії для оцінки доцільності пропонованих управлінських рішень, а також визначають критерії для оцінки прогнозованого результату. Цілі, яких намагається досягнути керівництво підприємств готельно-ресторанної індустрії, занадто часто бувають недостатньо усвідомлені персоналом підприємств. Зважаючи на це, система цілей є одним з основних інструментів вирішення управлінських завдань, пов'язаних із функціонуванням організаційних структур управління підприємствами готельно-ресторанної індустрії. Отже, процес гнучкості організаційних структур управління підприємствами готельно-ресторанної індустрії пов'язаний з динамічним процесом формування оптимальної ієрархії цілей функціонування підприємств зазначеної сфери. Автором пропонується визнати, що гнучкість організаційної структури управління підприємств готельно-ресторанної індустрії може бути визначено на основі класифікації цілей управління.uk
dc.description.abstractВ статье изложены результаты исследования по формированию оптимальной иерархии целей функционирования предприятий гостинично-ресторанной индустрии. Математически обосновано формирование целей эффективного управления предприятиями гостинично-ресторанной индустрии, основанное на системном наборе ключевых параметров. Доказано, что каждое управленческое действие должно быть нацелено на решение проблемы. Решением проблемы, согласно результатам исследования считается управленческое решение, которое даёт максимум для достижения определённых целей. Не определив оптимально цели, нельзя сформулировать проблему, а без неё отсутствует необходимость в принятии управленческих решений. Цели формируют критерии для оценки целесообразности предлагаемых управленческих решений, а также определяют критерии для оценки прогнозируемого результата. Цели, которых пытается достичь руководство предприятий гостинично-ресторанной индустрии, слишком часто бывают недостаточно осознаны персоналом предприятий. В связи с этим система целей является одним из основных инструментов решения управленческих задач, связанных с функционированием организационных структур управления предприятиями гостинично-ресторанной индустрии. Таким образом, процесс гибкости организационных структур управления предприятиями гостинично-ресторанной индустрии связан с динамичным процессом формирования оптимальной иерархии целей функционирования предприятий указанной сферы. Автором предлагается признать, что гибкость организационной структуры управления предприятий гостинично-ресторанной индустрии может быть определена на основе классификации целей управления.ru
dc.description.abstractThe article presents the research findings on building an optimal goal hierarchy for businesses in the sector of hotel and restaurant industry. A mathematical rationale has been provided for setting objectives in the context of ensuring effective hospitality management by hotel and restaurant businesses based on a set of key performance indicators. It is argued that every managerial action must be focused on problem solving. According to the research results, a solution is a management decision aimed at gaining the maximum to achieve certain goals. Failure to set optimal goals makes impossible to shape a management problem which, in turn, translates into absence of the need for making management decisions. Goals contribute to shaping the criteria for evaluating the feasibility of proposed management decisions as well as mapping the criteria for assessing the ultimate predicted outcomes. However, most often, objectives sought to be achieved by top management of hospitality industry companies are perceived quite differently by the staff. In this context, the system of goals is a critical instrument for management decision making and problem solving related to organizational issues in managing businesses of hotel and restaurant industry. Thus, the flexibility of organizational structures in a management paradigm within the hospitality industry is associated with the dynamic process of designing the optimal goal hierarchy to achieve good performance in the sector of hotel and restaurant industry. The author assumes that the estimation of the relevant flexibility of organizational structure management by hospitality industry businesses can be attained through the suggested classification of management goals.en
dc.languageuk
dc.subjectмоделюванняuk
dc.subjectпідприємства готельно-рсторанної індустріїuk
dc.subjectсистема управлінняuk
dc.subjectцілі управлінняuk
dc.subjectприбутковістьuk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectмоделі формування оптимальної ієрархії цілей управлінняuk
dc.subjectгнучкість організаційної структури управлінняuk
dc.subjectмоделированиеru
dc.subjectпредприятия гостинично-ресторанной индустрииru
dc.subjectсистема управленияru
dc.subjectцели управленияru
dc.subjectприбыльностьru
dc.subjectэффективностьru
dc.subjectмодели формирования оптимальной иерархии целей управленияru
dc.subjectгибкость организационной структуры управленияru
dc.subjectmodellingen
dc.subjecthotel and restaurant industry businessesen
dc.subjectmanagement systemen
dc.subjectmanagement goalsen
dc.subjectprofitabilityen
dc.subjectefficiencyen
dc.subjectbuilding an optimal goal hierarchy modelen
dc.subjectflexibility of organizational structure managementen
dc.titleМодель формування оптимальної ієрархії цілей функціонування підприємств готельно-ресторанної індустріїuk
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorShevchuk, Yu. A.en
local.subject.sectionСучасні тенденції та проблеми управлінняuk
local.sourceВісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія Економічні наукиuk
local.source.number№ 2 (133)uk
local.identifier.doi10.30857/2413-0117.2019.2.8
local.subject.method0
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V133_P089-099.pdf263,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.