Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1943
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDanylkovych, A.-
dc.contributor.authorLishchuk, V.-
dc.date.accessioned2016-08-26T11:38:27Z-
dc.date.available2016-08-26T11:38:27Z-
dc.date.issued2016-08-
dc.identifier.citationDanylkovych A. An improvement of the technology of manufacturing supple leather through elastic enzymatic plasticizing of a structured semi-finished products / A .Danylkovych, V. Lishchuk // Technology organic and inorganic substance. - 2016. - Vol. 4, № 6 (82). - P. 18-22.uk
dc.identifier.issn1729-3774 (print)uk
dc.identifier.issn1729-4061 (online)uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1943-
dc.description.abstractWe have developed a technology of enzymatic plasticizing of chrome­tanned semi­finished leather with using protosubtilin G3x in the production of leather. To develop the enzymatic plasticizing technology, the used material was a semi­finished product of the method of chrome tanning after a neutralization process; it had been derived from large pig hides with an average area of 180 dm2 (a weight of 6.8 kg) and cattle (heifers) with an average heavy weight of 24.3 kg. The average area of the finished leather material was 133.0 dm2 and 316.0 dm2. Enzymatic plasticizing was produced by applying protosubtilin G3x at a temperature of 54 oС. Enzymatic plasticizing of semi­finished leather compared with the control technology ensures the formation of the material structure with deformation and plastic properties increased by 28.0–44.0 % and 26.0–43.0 %, respectively from hides of pigs and heavy heifers.uk
dc.description.abstractРозроблено процес ензимної пластифікації напівфабрикату хромового дублення у технології виробництва еластичних шкір. Технології ензимної пластифікації напівфабрикату забезпечують формування шкір із підвищеними деформаційно-пластичними показниками, збільшення їх виходу за площею на 5,4–6,3 % та підвищення економічної ефективності на 1,20–1,86 і 3,35–4,45 тис. грн. відповідно для шкіри із сировини великої рогатої худоби та великих шкур свиней.uk
dc.description.abstractРазработан процесс энзимной пластификации полуфабриката хромового дубления в технологии производства эластичных кож. Технологии энзимной пластификации полуфабриката обеспечивают формирование кож с повышенными деформационно-пластическими показателями, увеличением их площади на 5,4–6,3 % и повышением экономической эффективности на 1,20–1,86 и 3,35–4,45 тыс. грн. соответственно для кожи с сырья крупного рогатого скота и крупных шкур свиней.uk
dc.language.isoenuk
dc.subjectензимна пластифікаціяuk
dc.subjectнапівфабрикат хромового дубленняuk
dc.subjectшкіряний матеріалuk
dc.subjectвихід площіuk
dc.titleAn improvement of the technology of manufacturing supple leather through enzymatic plasticizing of a structured semi-finished productuk
dc.title.alternativeУдосконалення технології виробництва еластичних шкір при ензимній пластифікації структурованого напівфабрикатуuk
dc.title.alternativeУсовершенствование технологии производства эластических кож при энзимной пластификации структурированного полуфабрикатаuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorДанилкович, А. Г.-
local.contributor.altauthorЛіщук, В. І.-
local.subject.sectionХімічні технології та екологічна безпекаuk
local.sourceВосточно-Европейский ЖУРНАЛ передовых технологийuk
local.sourceTechnology organic and inorganic substanceuk
local.sourceСхідно-Європейський журнал передових технологійuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.identifier.sourceВидання, які входять до міжнародних наукометричних БД Scopus та Web of Scienceuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.identifier.doi10.15587/1729-4061.2016.73376uk
local.identifier.urihttp://journals.uran.ua/eejet/article/view/73376uk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Наукові публікації (статті)
Кафедра технології моди (ТМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
D a n y l k o v y c h.pdf554,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.