Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorНікітіна, О. О.-
dc.contributor.authorНікіфорова, Д. О.-
dc.date.accessioned2022-11-04T13:15:59Z-
dc.date.available2022-11-04T13:15:59Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationНікітіна О. О. Основні ресурси хітіну і хітозану грибного походження / О. О. Нікітіна, Д. О. Нікіфорова // Перспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологія : колективна монографія / за заг. ред. О. Р. Мокроусової. – Київ : Світ Успіху, 2020. – C. 178-187.uk
dc.identifier.isbn978-617-7324-38-5uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/20321-
dc.description.abstractПри виробництві грибів утворюється велика кількість побічних продуктів, включно з відходами та несортними грибами. Грибні та грибні субпродукти є швидкопсувними продуктами, що зазнають швидких та шкідливих перетворень, створюючи екологічні проблеми для їх утилізації. У статті досліджуються можливості комплексного використання культивованих грибів як джерел біологічно активних речовин при отриманні хітину у порівнянні з дикорослими. Досліджено чотири види базидіальних грибів: дикорослі Boletus eduls, Polyporus quamosus, і культивовані Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus. Встановлено найбільші амілазні властивості плодових тіл Pleurotus ostreatus. Кількісний вміст полісахаридів культивованих грибів виявився більшим за дикорослі. Вихід хітину з плодових тіл культивованих грибів досягав рівня промислових джерел хітину з ракоподібних.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectнесортні грибиuk
dc.subjectкультивовані грибиuk
dc.subjectамілазні властивостіuk
dc.subjectполісахаридиuk
dc.subjectхітинuk
dc.titleОсновні ресурси хітіну і хітозану грибного походженняuk
dc.typeArticleuk
local.subject.sectionХімічні технології та екологічна безпекаuk
local.sourceПерспективні матеріали та інноваційні технології: біотехнологія, прикладна хімія та екологіяuk
local.sourceAdvanced materials and innovative technologies: biotechnology, applied chemistry and ecologyuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра промислової фармаціїuk
local.subject.method1uk
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра промислової фармації (ПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Монографія.pdf353,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.