Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24280
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorГрецький, І. О.-
dc.contributor.authorХаритонова, Ольга Костянтинівна-
dc.date.accessioned2023-08-23T09:01:35Z-
dc.date.available2023-08-23T09:01:35Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.identifier.citationХаритонова О. К. Технологія отримання Ризобактерину : дипломний бакалаврський проєкт за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / О. К. Харитонова ; наук. кер. І. О. Грецький ; рец. О. А. Шидловська. – Київ : КНУТД, 2023. – 91 с.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24280-
dc.description.abstractУ даному дипломному проєкті обґрунтовано технологію отримання біомаси штаму Bradyrhizobium japonicum М-8 для виготовлення біологічного препарату "Ризобактерин", призначеного для обробки сої. Охарактеризовано вибір штаму, його особливості культивування, переваги й результати симбіотичної взаємодії з соєю. Описано поживне середовище, умови його приготування й стерилізації, етапи підготовки посівного матеріалу й необхідне для цього обладнання. Виконано розрахунки об’ємів ферментера й посівних апаратів. Викладено умови проведення культивування, обчислено необхідну кількість виробничих циклів й культуральної рідини. Наведено технологічну схему виробництва "Ризобактерину" з описом стадій. Після обґрунтування технології представлено методики контролю якості продукції.uk
dc.description.abstractIn this diploma project, the technology of obtaining biomass of the Bradyrhizobium japonicum M-8 strain for the production of the biological preparation "Rhizobacterin" intended for the processing of soybeans is substantiated. The selection of the strain, its cultivation features, advantages and results of symbiotic interaction with soy are characterized. The nutrient medium, the conditions for its preparation and sterilization, the stages of seed preparation and the necessary equipment are described. Calculations of the volumes of the fermenter and seeding devices have been made. The cultivation conditions are outlined, the required number of production cycles and culture liquid is calculated. The technological scheme of the production of "Rhizobacterin" with a description of the stages is given. After the substantiation of the technology, the methods of product quality control are presented.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherКиївський національний університет технологій та дизайнуuk
dc.subjectазотфіксувальна активністьuk
dc.subjectазотфіксаціяuk
dc.subjectврожайністьuk
dc.subjectкультивуанняuk
dc.subjectбіологічний препаратuk
dc.subjectсояuk
dc.subjectбульбочкові бактеріїuk
dc.subjectnitrogen-fixing activityuk
dc.subjectBradyrhizobium japonicumuk
dc.subjectnitrogen fixationuk
dc.subjectyielduk
dc.subjectcultivationuk
dc.subjectbiological preparationuk
dc.subjectsoybeanuk
dc.subjectnodule bacteriauk
dc.titleТехнологія отримання Ризобактеринуuk
dc.title.alternativeThe Rhizobacterin obtaining technologyuk
dc.typeДипломний проектuk
local.contributor.altauthorKharitonova, Olha Konstantynivna-
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.subject.method1uk
local.diplom.groupББТ-19uk
local.diplom.okrБакалаврuk
local.diplom.speciality162 Біотехнології та біоінженеріяuk
local.diplom.programБіотехнологіяuk
local.contributor.altadvisorHretskyi, Ihor Oleksandrovych-
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom162_Kharitonova_Hretskyi.pdf2,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.