Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25676
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.advisorШидловська, О. А.-
dc.contributor.authorЛозко, Софія Миколаївна-
dc.date.accessioned2024-02-08T09:30:50Z-
dc.date.available2024-02-08T09:30:50Z-
dc.date.issued2023-11-24-
dc.identifier.citationЛозко С. М. Біогенний синтез наночасток міді за допомогою Saccharomyces cerevisiae та дослідження їх біологічних властивостей : кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / С. М. Лозко ; наук. кер. О. А. Шидловська ; рец. І. М. Волошина. – Київ : КНУТД, 2023. – 83 с.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25676-
dc.description.abstractДана кваліфікаційна робота присвячена дослідженню біогенного синтезу наночастинок міді з використанням Saccharomyces cerevisiae та їх біологічних властивостей. Вивчення методів отримання наночасток міді набуло особливого значення завдяки швидкому розвитку галузі нанотехнологій та перспективам широкого застосування цього металічного елементу в промисловості та медицині. Мідь демонструє унікальні властивості, зокрема антибактеріальну дію, що робить її перспективним наноматеріалом. У даній роботі пропонується метод біосинтезу наночасток міді за допомогою штамів Saccharomyces cerevisiae Y-530 та Y-1995. Оцінка їх біологічних властивостей, зокрема здатності впливати на розвиток різних бактерій та їх адгезивну здатність вказує на потенційну можливість використання наночасток міді як антибактеріальних агентів. Екологічно чистий підхід біосинтезу наночасток міді з використанням Saccharomyces cerevisiae має перспективи для подальшого розвитку, а майбутні дослідження зможуть повністю розкрити потенціал цього інноваційного напрямку.uk
dc.description.abstractThis qualification work is devoted to the study of the biogenic synthesis of copper nanoparticles using Saccharomyces cerevisiae and their biological properties. The study of methods for obtaining copper nanoparticles has gained special importance due to the rapid development of nanotechnology field and the prospects for wide application of this metallic element in industry and medicine. Copper exhibits unique properties, in particular antibacterial action, which makes it a promising nanomaterial. This paper proposes a method of biosynthesis of copper nanoparticles using Saccharomyces cerevisiae strains Y-530 and Y-1995. Evaluation of their biological properties, in particular, the ability to influence the development of various bacteria and their adhesiveness indicates the potential use of copper nanoparticles as antibacterial agents. The environmentally friendly approach of copper nanoparticles biosynthesis using Saccharomyces cerevisiae has prospects for further development, and future research will be able to fully reveal the potential of this innovative direction.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherКиївський національний університет технологій та дизайнуuk
dc.subjectнанотехнологіїuk
dc.subjectнаночасткиuk
dc.subjectмідьuk
dc.subjectактивністьuk
dc.subjectбіосинтезuk
dc.subjectдріжджіuk
dc.subjectnanotechnologyuk
dc.subjectnanoparticlesuk
dc.subjectcopperuk
dc.subjectactivityuk
dc.subjectbiosynthesisuk
dc.subjectyeastuk
dc.subjectSaccharomyces cerevisiaeuk
dc.titleБіогенний синтез наночасток міді за допомогою Saccharomyces cerevisiae та дослідження їх біологічних властивостейuk
dc.title.alternativeBiogenic synthesis of copper nanoparticles using Saccharomyces cerevisiae and study of their biological propertiesuk
dc.typeДипломний проектuk
local.contributor.altauthorLozko, S. M.-
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.subject.method1uk
local.diplom.groupМгБТ-22uk
local.diplom.targetМета роботи полягає в дослідженні антибактеріальної та антиадгезивної дії наночасток міді, отриманих за допомогою зеленого синтезу з використанням дріжджів Saccharomyces cerevisiae.uk
local.diplom.objectОб’єктом роботи є синтезу наночасток міді за допомогою лізатів і супернатантів Saccharomyces cerevisiae Y-1995 та Saccharomyces cerevisiae Y-530.uk
local.diplom.predmetПредмет дослідження – антибактеріальні та антиадгезивні властивості наночасток міді, синтезованих за допомогою лізатів і супернатантів Saccharomyces cerevisiae Y-1995 та Saccharomyces cerevisiae Y-530.uk
local.diplom.methodМетоди дослідження, використані в роботі є загальноприйнятними та вичерпними для виконання даної роботи. Серед використаних методів в роботі: біологічні методи для підготовки біомаси дріжджів та їх надосадів; фізико-хімічні методи для аналізу розміру, форми часток, а також визначення піку поглинання та індексу полідисперсності; мікробіологічні методи для визначення антибактеріальної та антиадгезивної дії синтезованих наночасток міді.uk
local.diplom.okrМагістрuk
local.diplom.speciality162 Біотехнології та біоінженеріяuk
local.diplom.programБіотехнологія високомолекулярних сполукuk
local.contributor.altadvisorShydlovska, O. A.-
Располагается в коллекциях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Магістерський рівень

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Dyplom162_Lozko_Shydlovska.pdf20,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.