Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25677
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШидловська, О. А.-
dc.contributor.authorМотренко, Ірина Юріївна-
dc.date.accessioned2024-02-08T09:43:14Z-
dc.date.available2024-02-08T09:43:14Z-
dc.date.issued2023-11-24-
dc.identifier.citationМотренко І. Ю. Аналіз властивостей ферментованого Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus яблучного соку : кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / І. Ю. Мотренко ; наук. кер. О. А. Шидловська ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2023. – 79 с.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25677-
dc.description.abstractФерментовані продукти отримали визнання за їх корисні властивості, обумовлені пробіотичними мікроорганізмами, використовуваними для їх виробництва. Особливий інтерес представляє розробка нових функціональних соків з плодово-овочевої сировини як альтернативу традиційним напоям. Дана кваліфікаційна робота присвячена ферментації яблучного соку з використанням Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus. Експериментально здійснено ферментацію яблучного соку, оцінено зміни в органолептичних та фізико-хімічних показниках напою в результаті метаболічної активності Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus в ході ферментації. Результати показують, що ферментація за допомогою Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus може посилити аромат і смак яблучного соку, забезпечуючи позитивне сприйняття ферментованого продукту. Попереднє додавання глюкози призводить до підвищення концентрації калію та вітаміну С, при чому знизився показник загальної кислотності. Отримані результати вказують на можливість використання L. delbrueckii для ферментації яблучного соку та розробки функціональних продуктів.uk
dc.description.abstractFermented foods have been recognized for their beneficial properties due to the probiotic microorganisms used for their production. Of particular interest is the development of new functional juices from fruit and vegetable raw materials as an alternative to traditional beverages. This qualification work is devoted to the fermentation of apple juice using Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus. The fermentation of apple juice was experimentally carried out, changes in the organoleptic and physicochemical parameters of the drink as a result of the metabolic activity of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus during fermentation were evaluated. The results show that fermentation with Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus can enhance the aroma and flavor of apple juice, providing a positive perception of the fermented product. The preliminary addition of glucose leads to an increase in the concentration of potassium and vitamin C, while the total acidity decreased. The results obtained indicate the possibility of using L. delbrueckii for the fermentation of apple juice and the development of functional products.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherКиївський національний університет технологій та дизайнуuk
dc.subjectяблучний сікuk
dc.subjectферментаціяuk
dc.subjectлактобактеріїuk
dc.subjectпробіотикиuk
dc.subjectорганолептичні властивостіuk
dc.subjectфункціональні продуктиuk
dc.subjectapple juiceuk
dc.subjectfermentationuk
dc.subjectLactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricusuk
dc.subjectlactobacilliuk
dc.subjectprobioticsuk
dc.subjectorganoleptic propertiesuk
dc.subjectfunctional foodsuk
dc.titleАналіз властивостей ферментованого Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus яблучного сокуuk
dc.title.alternativeThe analysis of fermented with Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus apple juice propertiesuk
dc.typeДипломний проектuk
local.contributor.altauthorMotrenko, I. Yu.-
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.subject.method1uk
local.diplom.groupМгБТ-22uk
local.diplom.targetМетою дослідження є ферментація яблучного соку за допомогою Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus та дослідження його органолептичних та фізико-хімічних властивостей.uk
local.diplom.objectОб’єктом цього дослідження є процес ферментації яблучного соку з використанням Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus.uk
local.diplom.predmetПредметом дослідження є органолептичні та фізико-хімічні характеристики ферментованого яблучного соку з використанням Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus.uk
local.diplom.methodВ роботі використовували загальноприйняті методи: біологічні та мікробіологічні для проведення підготовки молочно-кислої бактерії Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus та ферментації яблучного соку L delbrueckii; фізико-хімічні для визначення концентрації магнію, калію, глюкози, вітаміну С та загальної кислотності, аналітичні та статистичні для обробки отриманих даних та формування загальних висновків.uk
local.diplom.okrМагістрuk
local.diplom.speciality162 Біотехнології та біоінженеріяuk
local.diplom.programБіотехнологія високомолекулярних сполукuk
local.contributor.altadvisorShydlovska, O. A.-
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Магістерський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom162_Motrenko_Shydlovska.pdf12,25 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.