Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30014
Назва: Стратегічні пріоритети сталого розвитку агропромислових формувань на регіональному рівні
Інші назви: Strategic priorities for the sustainable development of the agroindustrial formations on the regional level
Автори: Сущенко, Олена Анатоліївна
Тимкован, Владислава Ігорівна
Ключові слова: продовольча криза
конкурентоспроможність
європейська інтеграція
аграрна сфера
розвиток регіону
сталий розвиток
agricultural production
European integration
innovation
agroholding
agrarian sphere
regional development
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Тимкован В. І. Стратегічні пріоритети сталого розвитку агропромислових формувань на регіональному рівні : дис. ... д-ра філософії : 051 - Економіка ; 05 - Соціальні та поведінкові науки / Тимкован Владислава Ігорівна ; наук. кер. О. А. Сущенко ; КНУТД. - Київ, 2025. - 267 л.
Короткий огляд (реферат): У дисертаційній роботі обґрунтовано теоретико-методичні засади та розроблено концептуальні засади формування та визначення напрямів реалізації стратегічних пріоритетів сталого розвитку агропромислових формувань на регіональному рівні. В умовах глибокої трансформації глобальної продовольчої системи та зростання масштабних викликів сталого розвитку, зокрема, внаслідок повномасштабної війни в Україні, загострення кліматичних криз, енергетичної нестабільності та деградації природно-ресурсної бази, питання забезпечення сталого розвитку агропромислових формувань набуває критичного значення. Це не лише стратегічна передумова продовольчої безпеки та економічної стійкості країни, а й ключовий фактор для інтеграції України до спільного ринку ЄС, що висуває високі вимоги до дотримання принципів сталості та екологічного врядування (ESG). Комплексний аналіз сучасних вітчизняних і міжнародних наукових підходів до концепції сталого розвитку засвідчив її багатовекторний, міждисциплінарний характер, який поєднує екологічні, економічні та соціальні компоненти. Запропоновано комплексну організаційно-економічну рамку стратегічного управління розвитком агропромислових формувань, адаптовану до умов воєнного стану, кліматичної нестабільності та макроекономічних ризиків. Визначена модель може бути використана як методологічне підґрунтя для формування стратегій сталого розвитку аграрного сектору в інших регіонах України, орієнтованих на забезпечення економічної стійкості, екологічної відповідальності та соціальної згуртованості. The dissertation substantiates the theoretical and methodological foundations. It develops a conceptual framework for forming and identifying strategic priorities for the sustainable development of agro-industrial formations at the regional level. In the context of profound transformation of the global food system and the intensification of large-scale sustainable development challenges, particularly due to the full-scale war in Ukraine, the escalation of climate crises, energy instability, and degradation of natural resource bases, the issue of ensuring sustainable development of agro-industrial formations has acquired critical importance. This is not only a strategic prerequisite for food security and the country's economic resilience, but also a key factor in Ukraine’s integration into the EU single market, which imposes strict requirements for compliance with sustainability principles and environmental, social, and governance (ESG) standards. A comprehensive organizational and economic framework for strategic management of agro-industrial development has been proposed, tailored to martial law conditions, climate instability, and macroeconomic risks. The proposed model can serve as a methodological basis for designing sustainable development strategies for the agricultural sector in other regions of Ukraine, aimed at ensuring economic resilience, environmental responsibility, and social cohesion.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30014
Faculty: Навчально-науковий інститут культури і креативних індустрій
Department: Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу
Розташовується у зібраннях:Автореферати та дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tymkovan_dissertation_.pdf3,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.