Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/313
Название: Оцінка якості клейових циліндричних з'єднань з урахуванням впливу мікропрофілю поверхонь деталей
Авторы: Василенко, І. Ю.
Зенкін, А. С.
Ключевые слова: adhesive
composite adhesive joints
static
fatigue strength
friction coverings
micro-profile
клей
клеесборное соединение
статическая и утомляемая прочность
микропрофиль
клей
клеєзбірне з'єднання
статична та втомлювана міцність
мікропрофіль
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Василенко І. Ю. Оцінка якості клейових циліндричних з'єднань з урахуванням впливу мікропрофілю поверхонь деталей / І. Ю. Василенко, А. С. Зенкін // Вісник КНУТД. - 2015. - № 2 (84) : Серія "Технічні науки". - C. 193-199.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Встановлення закономірностей протікання процесу в зоні контакту клейових з’єднань при формуванні, когезійному та адгезивному руйнуванні та запропонувати методику розрахунку з’єднань з урахуванням конструктивних і технологічних параметрів. Запропоновано методику розрахунку міцності клеєзбірних з'єднань із натягом з урахуванням параметрів шорсткості сполучних поверхонь, товщини клейового прошарку, фізико-механічних характеристик матеріалів спряжуваних деталей, взаємне заглиблення мікропрофілю сполучних деталей. Одержанні аналітичні та експериментальні залежності, що дозволяють з урахуванням впливу конструктивних та технологічних параметрів деталей забезпечить підвищення міцності і точності клеєзбірних з'єднань. Теоретично та експериментально обґрунтовано методи конструювання клеєзбірного ріжучого інструмента, використання спеціальних покриттів для підвищення втомлюваної міцності клеєзбірних з'єднань із натягом для підвищення герметизації з'єднання. Обґрунтована фізична сутність процесів, що протікають у зоні контакту циліндричних з'єднань із клейовим прошарком, що дало можливість запропонувати функціональні залежності, які дозволяють розрахувати статичну та втомлювану міцність таких з'єднань.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/313
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V84_P193-199.pdf466,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.