Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31582Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Семенюк, Лариса Леонтіївна | - |
| dc.contributor.author | Бровенко, Тетяна Вікторівна | - |
| dc.contributor.author | Удод, Артем | - |
| dc.contributor.author | Вергелес, Олександр | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-31T10:23:08Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-31T10:23:08Z | - |
| dc.date.issued | 2025-06-10 | - |
| dc.identifier.citation | Бровенко Т. Підходи до забезпечення якості та безпечності харчової продукції у закладах харчування / Т. Бровенко, Л. Семенюк, А. Удод, О. Вергелес // Здоров’я людини і нації. – 2025. - № 3(2). – С. 66-80. | uk |
| dc.identifier.issn | 2786-8974 | uk |
| dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/31582 | - |
| dc.description.abstract | Безпечність харчових продуктів є однією з найважливіших складових якості продукції закладів харчування. На основі теоретичного аналізу у сфері забезпечення якості та безпечності харчових продуктів у закладах харчування встановлено, що впровадження сучасних підходів до менеджменту, зокрема інтеграція міжнародних стандартів Codex Alimentarius та ISO 22000 :2018 у поєднанні з дотриманням принципів системи НАССР, є об’єктивною необхідністю. Такий підхід розглядається як ефективний механізм вирішення актуальних проблем якості та безпечності харчової продукції. Стаття спрямована на дослідження практичних підходів до забезпечення якості і безпечності харчової продукції в закладах харчування. Визначено принципи HACCP в закладах харчування відповідно до міжнародних нормативних документів, зокрема Codex Alimentarius та стандартів, які гармонізовані з ним, зокрема ISO 22000 : 2018. У результаті проведеного аналізу визначено низку критичних точок контролю (КТК), що мають важливе значення для забезпечення безпечності харчових продуктів, зокрема приймання сировини, інгредієнтів, напівфабрикатів; зберігання продуктів у замороженому та охолодженому вигляді; терміни зберігання; пакування та холодне зберігання готового продукту. Для кожної КТК розроблені чіткі протоколи НАССР, встановлено критичні межі, періодичність моніторингу, а також коригувальні дії, які передбачають оперативну реакцію у випадках відхилення від критичних меж: повторне вимірювання, маркування продукції, списання, встановлення причин і заходи запобігання їхньому повторенню, інформування відповідальних осіб. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.subject | міжнародні стандарти | uk |
| dc.subject | заклади харчування | uk |
| dc.subject | критичні точки контролю | uk |
| dc.subject | НАССР | uk |
| dc.title | Підходи до забезпечення якості та безпечності харчової продукції у закладах харчування | uk |
| dc.title.alternative | Approaches to Ensuring the Quality and Safety of Food Products in Catering Establishments | uk |
| dc.type | Article | uk |
| local.contributor.altauthor | Semeniuk, Larysa Leontiivna | - |
| local.contributor.altauthor | Brovenko, Tetiana Viktorivna | - |
| local.contributor.altauthor | Udod, Artem | - |
| local.contributor.altauthor | Vergeles, Oleksandr | - |
| local.subject.section | Економіка, фінанси, менеджмент | uk |
| local.source | Здоров’я людини і нації | uk |
| local.subject.faculty | Навчально-науковий інститут культури і креативних індустрій | uk |
| local.identifier.source | Видання України | uk |
| local.subject.department | Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу | uk |
| local.identifier.doi | 10.31548/humanhealth.2.2025.66 | uk |
| local.identifier.uri | https://humanhealth.nubip.edu.ua/index.php/hnh/uk/article/view/89 | uk |
| local.subject.method | 1 | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Бровенко+Семенюк.pdf | 978,84 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.