Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/691
Название: Розробка технології фарбування прямими барвниками із застосуванням безформальдегідних закріплювачів
Авторы: Сарібєкова, Д. Г.
Куник, О. М.
Сарібеков, Г. С.
Коваленко, В. О.
Дрозд, Л. А.
Ключевые слова: cotton fabric
cationic preparations
direct dyes
dyeing
хлопчатобумажная ткань
катионоактивные препараты
прямые красители
крашение
бавовняна тканина
катіоноактивні препарати
прямі барвники
фарбування
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Сарібєкова Д. Г. Розробка технології фарбування прямими барвниками із застосуванням безформальдегідних закріплювачів [Текст] / Д. Г. Сарібєкова, О. М. Куник, Г. С. Сарібеков, В. О. Коваленко, Л. А. Дрозд // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 3 (77). - C. 135-141.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Роботу присвячено розробці технології фарбування із застосуванням біологічно м’якого закріплювача, який дозволить здійснити високоякісне закріплення забарвлень бавовняних текстильних матеріалів, пофарбованих прямими барвниками. На основі експериментальних досліджень і теоретично обґрунтованих результатів встановлено, що для проведення процесу фарбування бавовняного текстильного матеріалу прямими барвниками без використання нейтрального електроліту і формальдегідвмісних закріплювачів забарвлення можуть бути рекомендовані катіоноактивні препарати КП.2 та КП.3 концентрацією від 1 до 10 г/л. Вперше для підвищення стійкості забарвлень до фізико-хімічних та фізико-механічних впливів запропоновано попереднє просочення бавовняної тканини розчинами катіонних полімерів перед фарбуванням. Полягає у розробці технології фарбування прямими барвниками, що дозволяє при виключенні нейтрального електроліту і формальдегідвмісних закріплювачів забарвлення отримати інтенсивні, рівномірні і стійкі до фізико-хімічних та фізико-механічних впливів забарвлення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/691
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V77_P135-141.pdf265,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.