Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/7656
Название: Достовірність фінансової звітності: сутність та фактори впливу
Другие названия: Financial reporting reliability concept and impact factors in its determination
Авторы: Григоревська, Олена Олександрівна
Скрипник, Маргарита Іванівна
Вигівська, І. М.
Ключевые слова: достовірність
фінансова звітність
фальсифікація
креативний облік
фактор впливу
ризик
reliability
financial reporting
fraud
creative accounting
impact factor
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Скрипник М.І. Достовірність фінансової звітності: сутність та фактори впливу / І. М. Вигівська, М. І. Скрипник, О. О. Григоревська // Вісник Житомирського державного технологічного університету / Серія: економічні науки. – Житомир: ЖДТУ, 2017. – № 1 (79). – С. 11-14.
Source: Вісник Житомирського державного технологічного університету
Краткий осмотр (реферат): Поставлено за мету оцінити сутність достовірності фінансової звітності та узагальнити фактори, що на неї впливають. Обґрунтовано актуальність питання достовірності фінансової звітності та охарактеризовано її подвійну природу (з одного боку − це звітність, яка містить надійні, обґрунтовані дані, характеризується відсутністю помилок та може бути правильно сприйнятою користувачами, а з іншого – достовірною вважають бухгалтерську звітність, сформовану і складену за правилами, що їх встановлюють нормативні документи). Доведено, що прийняття зацікавленими користувачами рішень на основі фінансової звітності тісно пов’язане з інформаційним ризиком, який виникає через наявність обмежень (важкосприйнятна некваліфікованими користувачами бухгалтерська інформація; людський фактор; рівень суттєвості інформації), що впливають на інформаційні потоки, на основі яких приймаються управлінські рішення. Встановлено, що на достовірність фінансової звітності впливає велика кількість факторів, вплив яких можна розглядати як ззовні, так і на рівні підприємства. До основних факторів впливу належать: інформаційний, політичний, нормативно-правовий, людський, організаційний, фінансовий. Вказана необхідність їх врахування в управлінні діяльністю суб’єкта господарювання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/7656
Faculty: Факультет економіки та бізнесу
Department: Кафедра обліку і аудиту
ISSN: 1728-4236
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра фінансів та бізнес-консалтингу (ФБК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1.pdfСтаття539,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.