Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/948
Название: Композиційний матеріал на основі вторинного поліетилену високого тиску з покращеними оптичними властивостями
Авторы: Савчук, А. П.
Шаповал, О. В.
Пахаренко, В. О.
Березненко, Н. М.
Савченко, Б. М.
Ключевые слова: secondary polyethylene
optical brightener
modification
вторичный полиэтилен
оптический отбеливатель
модификация
вторинний поліетилен
оптичний відбілювач
модифікація
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Композиційний матеріал на основі вторинного поліетилену високого тиску з покращеними оптичними властивостями [Текст] / А. П. Савчук, О. В. Шаповал, В. О. Пахаренко, Н. М. Березненко, Б. М. Савченко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 2 (76). - C. 17-24.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну
Краткий осмотр (реферат): Робота присвячена виробництву вторинного поліетилену з покращеними оптичними властивостями, призначеного для виготовлення виробів широкого споживання. Використаний загальновідомий метод модифікації полімерних композиційних матеріалів шляхом введення добавок. Для дослідження фізико – механічних і реологічних властивостей використовували методики відповідно до державних і міжнародних стандартів. Визначення оптичних характеристик проводилося на комп’ютері з використанням еталонних зразків. Обґрунтовано вибір компонентів композиції, охарактеризовані їх основні властивості. Запропоновано технологічну схему переробки композиції на основі поліетилену з концентратом модифікуючої добавки методом грануляції на фільєрній плиті. Запропонований метод визначення яскравості дозволяє проводити кількісну оцінку колірних характеристик зразків в залежності від складу і кількості модифікуючої добавки. Це дозволяє регулювати характер результуючого кольору (білизни) в модифікованому вторинному поліетилені і дає можливість отримувати полімерний матеріал з необхідним ефектом відбілювання. Встановлено, що модифіковані зразки володіють більш високою білизною (яскравістю) і при цьому не погіршуються фізико – механічні показники композиції.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/948
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД
Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V76_P017-024.pdf269,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.