Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/10862
Название: Утвердження християнства як провідна тема в Українському хронографі ХVІ ст.
Авторы: Малинка, Микола Миколайович
Александрович, Тетяна Зігфридівна
Ключевые слова: Європа
Ісус Христос
Український хронограф ХVІ ст.
християнство
церква
Дата публикации: 2018
Издательство: Запорізький національний університет
Библиографическое описание: Малинка М. М. Утвердження християнства як провідна тема в Українському хронографі ХVІ ст. / М. М. Малинка, Т. З. Александрович // Література й історія : матеріали Всеукраїнської наукової конференції, м. Запоріжжя, 11-12 жовтня 2018 року. – Запоріжжя : Запорізький національний університет, 2018. – С. 98-100.
Краткий осмотр (реферат): У роботі зосереджується увага на християнстві як наскрізній темі Українського хронографа ХVІ ст. Дослідники стверджують, що поява величної та ідеальної постаті Ісуса Христа докорінно змінила уявлення пересічної людини про Бога, перевернула світогляд, змусила по-новому переосмислити релігійні догми Старого Заповіту. Звернення автора в Українському хронографі ХVІ ст. до теми утвердження християнства доводить, що розвиток нашого письменства того періоду відбувався паралельно з європейською літературою, оскільки вітчизняні мислителі не стояли осторонь тих проблем, що цікавили світ. А розгорнутий показ поступу християнства Європою в українському творі дозволяє вести мову про обізнаність у цьому питанні письменника, авторське потрактування тої чи тої події, пов’язаної з християнізацією світу, засвідчує високий рівень інтелекту мислителя та майстерне володіння художнім словом.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/10862
Faculty: Інститут комп'ютерних технологій та дизайну
Department: Кафедра дизайну та гуманітарних дисциплін
Располагается в коллекциях:Кафедра дизайну та гуманітарних дисциплін (ДГД)
Матеріали наукових конференцій та семінарів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.