Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/11107
Назва: Вивчення впливу допоміжних речовин на властивості гранул “Сулопект”
Інші назви: Study of the influence of auxiliary substances on the properties of the granules "Sulopect"
Автори: Ціхоцька, Олена Олександрівна
Салій, О. О.
Фуклева, Лариса Анатоліївна
Ключові слова: гранули
ентеріт
органопрепарат
розпадання
Дата публікації: 2004
Видавництво: Національний фармацевтичний університет
Бібліографічний опис: Ціхоцька О. О. Вивчення впливу допоміжних речовин на властивості гранул “Сулопект” / О. О. Ціхоцька, О. О. Салій, Л. А. Фуклєва // Перспективи створення в Україні лікарських препаратів різної спрямованості дії : матеріали наук.-практ. семінару, м. Харків, 26 листопада 2004 року. – Харків : НФаУ, 2004. – С. 73-77.
Короткий огляд (реферат): Відомо, що запальні і дистрофічні зміни у слизовій оболонці тонкого кишечника хворих на хронічні ентерити та коліти майже не піддаються лікуванню хіміотерапевтичними засобами. Загострення захворювання спричиняють вживання деяких лікарських препаратів у формі таблеток, капсул, надходження токсичних речовин виробничого і побутового походження тощо. У лікуванні хронічних ентеритів і колітів значне місце посідають фіто- та органопрепарати у поєднанні з дієтотерапією. Як один із важливих складників комплексного лікування ентеритів і колітів можна використовувати вітчизняний органопрепарат – висушену слизову оболонку тонкого кишечника тварин (СОТК), яка одержується і регламентується згідно з ТУ 10.02.01.131-90. Це – дрібнозернистий світло-коричневого кольору порошок зі специфічним запахом і смаком. Використовується у виробництві таблеток холензим і для виготовлення препарату сулодексид (Вессел Дуеф) у формі розчину для ін’єкцій та капсул. встановлено, що цукрова пудра та її композиція 1:1 з пектином забезпечують нормоване ДФУ розпадання гранул “Сулопект”, призначених для виготовлення оральних суспензій. Природних зв’язуючих і розрихляючих компонентів, які містяться у висушеній слизовій оболонці тонкого кишечника тварин, виявилось достатньо для отримання якісних гранул.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/11107
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2004_Перспективи_створення_в_Україні-pages-2-6.pdf1,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.