Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/11222
Название: Стандартизація тесту "Розчинення" для твердих дозованих форм у формі супозиторіїв
Другие названия: The standardization of the “Dissolution” test for the hard dosage forms in suppository forms
Авторы: Салій, О. О.
Кузьміна, Г. І.
Бовгиря, Інна Миколаївна
Ключевые слова: розчинення
супозиторії
парацетамол
проточна комірка
dissolution
suppositories
paracetamol
flow-through cell
Дата публикации: 2017
Издательство: Національний фармацевтичний університет
Библиографическое описание: Салій О. О. Стандартизація тесту "Розчинення" для твердих дозованих форм у формі супозиторіїв / О. О. Салій, Г. І. Кузьміна, І. М. Бовгиря // Технологічні та біофармацевтичні аспекти створення лікарських препаратів різної направленості дії : матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (м. Харків, 14-15 листопада 2017 р.). - Х. : Вид-во НФаУ, 2017. – С. 171-172.
Краткий осмотр (реферат): Розробка лікарських препаратів у формі супозиторіїв є актуальним напрямком, оскільки ректальний шлях введення діючих речовин має ряд переваг, що дозволяє широко застосовувати супозиторії в педіатричній практиці. Найнебезпечніше застосування для малюків, швидке розчинення та вивільнення діючих речовин дозволяють у найкоротший час проявити ефективність фармакологічної дії лікарського засобу. Вивільнення діючої речовини з лікарської форми є функціональною характеристикою дозованої одиниці та пов’язане з визначенням розчинення лікарського засобу в підхожому середовищі. Отже, вибір умов та стандартизація тесту «Розчинення» для твердих дозованих форм у формі супозиторіїв має важливе значення при розробці складу лікарської форми, оцінці профілю вивільнення діючою речовини з лікарського засобу, проведенні порівняльних досліджень аналогічних препаратів, проведення контролю промислових серій з метою впевненості, що кожна серія має однакові функціональні властивості Розроблено методику тесту «Розчинення» для твердих дозованих форм у формі супозиторіїв з парацетамолом на ліпофільній основі у відповідності до сучасних вимог з використанням приладу з проточною коміркою. Визначена ступінь вивільнення парацетамолу в препараті Эффералган показала, що в даному лікарському засобі парацетамол повільно розчиняється у перші 15 хв., потім його концентрація різко зростає і досягає максимального значення за проміжок часу 60 хв.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/11222
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Располагается в коллекциях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Book-of-abstracts-14.11.2017_(pdf.io)_1.pdf1,58 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Book-of-abstracts-14.11.2017_(pdf.io).pdf561,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.