Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12515
Title: Розробка сиропу з магнію хлоридом і вітаміном В6
Other Titles: Разработка сиропа с магния хлоридом и витамином В6
The development of a syrup with magnesium chloride and vitamin B6
Authors: Гетало, О. В.
Ціхоцька, О. О.
Салій, О. О.
Keywords: сироп
солі магнію
вітамин В6
смакова панель
підсолоджувач
соли магния
витамин В6
вкусовая панель
подсластитель
syrup
magnesium salts
vitamin В6
taste panel
sweetener
Issue Date: 2005
Citation: Гетало О. В. Розробка сиропу з магнію хлоридом і вітаміном В6 / О. В. Гетало, О. О. Ціхоцька, О. О. Салій // Вісник фармації. – 2005. – № 3 (43). – С. 59-61.
Source: Вісник фармації
Abstract: Поєднання солей магнію з вітаміном В6 рекомендується клініцистами ентерально для профілактики і лікування гіпомагнеємії у дітей і дорослих. Розроблено склад і вивчені властивості сиропу із стабілізованим поєднанням магнію хлориду і пі­ридоксину rідрохлориду. Для забезпечення корекції смаку солі магнію відібране поєднання простого цукрового сиропу з екстрактом шипши­ни, лимонною кислотою і суничною харчовою есенцією. Опрацьований сироп з назвою "Магне-плюс", що містить 1% магнію хлориду, 0,05% вітаміну В6 з вказаним поєднанням смакових речовин, рекомендований як біологічно активна харчова добавка відповідно до ТУУ.
Сочетание солей магния с витамином В6 рекомендуется клиницистами при энтеральном назначении для профилактики и лечения гипомагниемии у детей и взрослых. Разработан состав и изучены свойства сиропа со сбалансированным сочетанием магния хлорида и пиридоксина rидрохлорида. Для обеспечения коррекции вкуса соли магния отобрано сочетание простого сахарного сиропа с экстрактом шиповника, лимонной кислотой и земляничной пищевой эссенцией. Разработанный сироп под названием "Магне-плюс", содержащий 1% магния хлорида, 0,05% витамина В6 с указанным сочетанием вкусовых веществ, рекомендован как биологически активная пищевая добавка в соответствии с ТУУ.
The combination of magnesium salts with vitamin B6 is recommended by clinicians for prophylaxis and enteral treatment of hypomagnesemia in children and adults. The composition has bееn worked out and the properties ofthe syrup with the balanced combination of magnesium chloride and pyridoxine hydrochloride have been studyed. For providing magnesium salt taste correction the соmbination of а simple sugar syrup with wild-rose extract, citric acid and wild strawberries food essence l1as been chosen. The syrup developed under the name "Magne-plus", which contains 1% of magnesium chloride, 0,05% of vitamin B6 with the mentioned above flavouring substances is recommended according to the techniical conditions of Ukraine as а biologically active additive.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12515
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Наукові публікації (статті)
Кафедра промислової фармації (ПФ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VF_2005_3(43)_Zmist.pdf99,55 kBAdobe PDFView/Open
VF_2005_3(43)_P59-61.pdf368,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.