Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12535
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorМісяць, В. П.-
dc.contributor.authorКулік, Т. І.-
dc.contributor.authorПоліщук, О. С.-
dc.contributor.authorЛісевич, С. П.-
dc.date.accessioned2019-05-28T07:39:58Z-
dc.date.available2019-05-28T07:39:58Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationАналітичні дослідження роботи шнекового пристрою для пресування кави / В. П. Місяць, Т. І. Кулік, О. С. Поліщук, С. П. Лісевич // Вісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні науки. – 2018. – № 2 (259). – С. 64-70.uk
dc.identifier.issn2307-5732uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12535-
dc.description.abstractМетою дослідження є вивчення процесу і основних закономірностей шнекових пресів і можливості їх ефективного використання для пресування порошку кави в автоматичних кавових машинах. Методологічною і теоретичною основою дослідження служать основні положення теорії переробки сипких середовищ, інтегральне і диференціальне числення.uk
dc.description.abstractThe purpose of the study is to study the process and the basic laws of screw presses and the possibility of their effective use for pressing powder coffee in automatic coffee machines. The methodological and theoretical basis of the study are the main provisions of the main provisions of the theory of processing of friable media, integral and differential calculus. The mathematical analysis of the motion process and the condensation of powder material in the screw conduit of the screw press is carried out. Formulas for determining the pressure produced by the press, volume productivity and power consumption are obtained. For the first time the theoretical justification of the choice of rational structural parameters of the screw, providing maximum pressure at the output of the device. The dependence of the screw device performance on the transport angle is obtained. The pressure and discharge characteristics of the device are established. It is established that the maximum value of pressure almost does not depend on the depth of the screw holes. The results of the study can be used to improve the design of machines for the automatic preparation of coffee beverages.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectавтоматична кавова машинаuk
dc.subjectмелена каваuk
dc.subjectшнековий пресuk
dc.subjectматематична модельuk
dc.subjectраціональні параметриuk
dc.subjectautomatic coffee machineuk
dc.subjectground coffeeuk
dc.subjectscrew pressuk
dc.subjectmathematical modeluk
dc.subjectrational parametersuk
dc.titleАналітичні дослідження роботи шнекового пристрою для пресування кавиuk
dc.title.alternativeAnalytical study of the working of the mechanical appliance for cave preservationuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorMisyats, V. P.-
local.contributor.altauthorKulik, T. I.-
local.contributor.altauthorPolischuk, O. S.-
local.contributor.altauthorLisevych, S P.-
local.subject.sectionМашини та технології легкої промисловостіuk
local.sourceВісник Хмельницького національного університету. Серія : Технічні наукиuk
local.sourceHerald of Khmelnytskyi national university. Technical sciencesuk
local.subject.facultyНавчально-науковий інститут інженерії та інформаційних технологійuk
local.subject.facultyФакультет мехатроніки та комп'ютерних технологійuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра комп'ютерної інженерії та електромеханікиuk
local.subject.departmentКафедра прикладної механіки та машинuk
local.subject.method1uk
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра механічної інженерії (МІ)
Кафедра комп'ютерної інженерії та електромеханіки (КІЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
VHNU_TN_2018_2(259)_P64-70.pdf6,56 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
VHNU_TN_2018_2(259)_Titul.pdf114,11 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
VHNU_TN_2018_2(259)_Zmist.pdf6,52 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.