Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12697
Название: Філософія дитинства в педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського
Авторы: Зінченко, О. І.
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Зінченко О. І. Філософія дитинства в педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського / О. І. Зінченко // В. О. Сухомлинський відомий та незвіданий : матеріали науково-практичної конференції Коледжу мистецтв та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну (м. Київ, 25 вересня 2018 року). – Київ, 2018. – С. 23-29.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена аналізу сучасних філософських та психолого-педагогічних знань про феномен “дитинство” та висвітленню проблеми філософії дитинства у педагогічній спадщині В. Сухомлинського. Дає уявлення про сутнісно-цільові ознаки дитинства як педагогічної категорії, змістове навантаження та методологічний аналіз феномена “дитинство”. Прослідковано генезу проблеми філософії дитинства у філософських та педагогічних системах, розкрито різні підходи до проблеми періодизації дитинства у людинознавчих науках, зроблено спробу дати визначення поняття “філософії дитинства” як педагогічної категорії та нового напрямку філософсько-педагогічних учень. Проаналізовано теоретико-практичний досвід педагога-мислителя та його погляди на природу дитини, шляхи розв'язання проблеми створення умов для розвитку дитинства педагогічним колективом коледжу. Досліджено та обґрунтовано важливість періоду дитинства для розвитку нервової системи, мислення, формування світогляду дитини. Показано можливості творчого використання ідей філософії дитинства у практиці діяльності сучасної школи. Розроблено авторську модель школи за В. Сухомлинським як екологічного середовища дитинства та розвитку дитини.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/12697
Располагается в коллекциях:В. О. Сухомлинський відомий та незвіданий

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
VOS2018_P023-029.pdf628,91 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.