Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14809
Название: Стійкість швейних ниток з антимікробними властивостями до багаторазового згинання
Авторы: Березненко, С. М.
Коленіченко, Ю. В.
Павлова, М. С.
Ключевые слова: модифіковані синтетичні нитки
антимікробні властивості
ниткові з'єднання
Дата публикации: 2019
Издательство: Київський національний університет технологій та дизайну
Библиографическое описание: Березненко С. М. Стійкість швейних ниток з антимікробними властивостями до багаторазового згинання / С. М. Березненко, Ю. В. Коленіченко, М. С. Павлова // Збірник матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції текстильних та фешн технологій KyivTex&Fashion / за заг. ред. Л. І. Зубкової : (31 жовтня 2019 р., м. Київ). - Київ : КНУТД, 2019. - С. 248-252.
Краткий осмотр (реферат): Застосовано модифіковані комплексні синтетичні нитки з антимікробною добавкою (АМД) Triclosan при виготовленні медичного одягу. Поставлена мета досягається шляхом дослідження витривалості до багаторазового згинання поліпропіленових (ПП), поліоксиметиленових (ПОМ) ниток з антимікробними властивостями на приладі FY-08. Встановлено, що антимікробна добавка по-різному впливає на дефектність структури ПОМ та ПП швейних ниток та на поведінку їх в умовах подвійного згинання та розтягування. Доведено, що швейні нитки ПОМ та ПОМ+АМД мають близькі показники витривалості до багаторазових згинань, що дає можливість їх рекомендувати для використання у виготовленні виробів із матеріалів з антимікробними властивостями. Що стосується ниток ПП та ПП+АМД, то суттєве зниження показників витривалості до багаторазового згинання ниток ПІІ+АМД (майже у 7 разів) свідчить про різке збільшення дефектності структури волокон основного компонента, що унеможливлює їх застосування для з'єднувальних швів, які підлягають значним деформаційним навантаженням при експлуатації одягу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/14809
ISBN: 978-617-7506-46-0
Располагается в коллекциях:Кафедра моди та стилю (МС)
KyivTex&Fashion

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
KyivTex&Fashion2019_P248-252.pdf547,48 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.