Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1773
Назва: Обґрунтування вибору технологічних параметрів процесу м’яття для перероблення стебел соломи льону олійного
Автори: Тулученко, Н. В.
Чурсіна, Л. А.
Ключові слова: oil flax
quality of bast
crumpling machine
adobe
fiber content
лен масличный
качество луба
мяльная машина
сырец
содержание волокна
льон олійний
якість лубу
м’яльна машина
сирець
вміст волокна
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Тулученко Н. В. Обґрунтування вибору технологічних параметрів процесу м’яття для перероблення стебел соломи льону олійного [Текст] / Н. В. Тулученко, Л. А. Чурсіна // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки". - 2016. - № 1 (94). - C. 113-120.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Технічні науки"
Короткий огляд (реферат): Physical and mechanical properties before processing of oil flax straw and bast after different ways of crumple are experimentally determined. After treatment on crumpling machine of aggregates MT-100-L and KP-100-L, willow PE MIPT "Ekoteks" and crumpling machine SMT-200-M are processed, the physical and mechanical characteristics of the resulting adobe (bast content, contamination, average, breaking load, bulk-length) are determined. The amount of mechanical influences on raw materials during processing on crumpling machines of crumple-scutching aggregate MT-100-L and towpreparing aggregate KP-100-L are calculated. Based on comparative analysis of calculated mechanical influences on stalks of oil flax straw and adobe quality analysis after processing at the aforementioned equipment has been suggested that the stalks of straw flax must be processed in crumpling machines with a smaller number of influences due to large losses of fibers during intensive treatment.
Экспериментально определены физико-механические показатели до обработки соломы и луба льна масличного после различных способов сминания. После обработки на мяльной машине агрегатов МТ-100-Л и КП-100-Л, щипальной машине ЧП МФТИ "Экотекс" и мяльной машине СМТ-200-М определялись физико-механические характеристики полученного сырца: содержание луба, засоренность, разрывная нагрузка и средняя масодлина. Рассчитано количество механических воздействий на сырье в процессе переработки на мяльных машинах мяльно-трепального агрегата МТ-100-Л и куделеприготовительной машины КП-100-Л. На основе сравнительного анализа рассчитанных механических воздействий на стебли соломы льна масличного и анализа качества сырца после переработки на вышеупомянутом оборудовании сделано предположение, что стебли соломы льна масличного должны быть переработаны на мяльных машинах с меньшим количеством воздействий из-за больших потерь волокон при интенсивной обработке.
Експериментально визначені фізико-механічні показники до оброблення соломи та лубу льону олійного після різних способів м’яття. Після обробки на м’яльній машині агрегатів МТ-100-Л та КП-100-Л, щипальній машині ПП МФТВ "Екотекс" та м’яльній машині СМТ-200-М визначались фізико-механічні характеристики одержаного сирцю: вміст лубу, засміченість, розривне навантаження та середня масодовжина. Розраховано кількість механічних впливів на сировину у процесі переробки на м’яльних машинах м'яльно-тіпального агрегату МТ-100-Л та куделеприготувальної машини КП-100-Л. На основі порівняльного аналізу розрахованих механічних впливів на стебла соломи льону олійного та аналізу якості сирцю після перероблення на вищезазначеному обладнанні зроблено припущення, що стебла соломи льону олійного повинні бути перероблені на м’яльних машинах з меншою кількістю впливів через великі втрати волокон при інтенсивній обробці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1773
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V94_P113-120.pdf430,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.