Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1799
Title: Оптимізація процесів підвищення рівня ресурсовикористання та енергоефективності сільськогосподарського виробництва
Authors: Щербак, В. Г.
Keywords: optimization of resource usage and energy consumption
agricultural production
energy efficiency coefficient
оптимизация использования ресурсов и энергопотребления
сельскохозяйственное производство
коэффициент энергоэффективности
оптимізація ресурсо- та енерговикористання
сільськогосподарське виробництво
коефіцієнт енергоефективності
Issue Date: 2016
Citation: Щербак В. Г. Оптимізація процесів підвищення рівня ресурсовикористання та енергоефективності сільськогосподарського виробництва [Текст] / В. Г. Щербак // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Економічні науки". - 2016. - № 1 (95). - C. 36-43.
Source: Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія "Економічні науки"
Abstract: У статі запропоновано підхід щодо оптимізації процесів ресурсо- та енерговикористання сільськогосподарського виробництва, який базується на критерії виробу найбільш доцільного виду виробничо-технологічної діяльності сільськогосподарського підприємства, – застосування коефіцієнту енергоефективності. Вибір найбільш доцільного виду діяльності для сільськогосподарського підприємства здійснюється за принципом оптимального співвідношення між максимально можливими обсягами продукції, отриманої за допомогою певної технології та мінімально можливими витратами на паливно-енергетичні ресурси за допомогою певного виду сільськогосподарської техніки.
В статье предложен подход к оптимизации процессов использования ресурсов и энергопотребления в сельскохозяйственном производстве, базирующийся на критерии выбора наиболее приемлемого вида производственно-технологической деятельности сельскохозяйственного предприятия, – применение коэффициента энергоэффективности. Выбор наиболее приемлемого вида производственно-технологической деятельности сельскохозяйственного предприятия осуществляется по принципу оптимального соотношения между максимально возможными объёмами продукции, полученной при применении определённой технологии и минимально возможными расходами на топливно- энергетические ресурсы с использованием определённого вида сельскохозяйственной техники.
The article suggests an approach to resources and energy optimization process in agricultural production, based on the criteria of selecting the most appropriate type of production and engineering at an agricultural enterprise – i.e. the application of the energy efficiency coefficient. Choosing the most appropriate type of agricultural production and engineering is to be carried out by the principle of optimal ratio between the maximum possible amount of production obtained under certain technologies implementation and the lowest possible cost of fuel and energy resources by using a certain type of agricultural machinery.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1799
Appears in Collections:Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ)
Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
V95_P036-043.pdf242,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.