Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/18069
Назва: Дослідження асортименту і функціональних властивостей похідних лактози і крохмалю та якості первинного пакування у виробництві твердих лікарських форм
Інші назви: Investigation of the range and functional properties of lactose and starch derivatives and quality of primary packaging in the production of solid pharmaceutical forms
Автори: Мельников, О. О.
Талабко, В. П.
Ямнюк, О. К.
Гуреєва, С. М.
Ключові слова: діючі речовини
допоміжні речовини
функціональне призначення
фармако-технологічні показники
тверді лікарські форми
active substances
excipients
functional purpose
pharmaco-technological parameters,
tablet form
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Дослідження асортименту і функціональних властивостей похідних лактози і крохмалю та якості первинного пакування у виробництві твердих лікарських форм [Текст] / О. О. Мельников, В. П. Талабко, О. К. Ямнюк, С. М. Гуреєва // Фізико-органічна хімія, фармакологія та фармацевтична технологія біологічно активних речовин : збірник наукових праць / за заг. ред. А. Ф. Попова. - Київ : КНУТД, 2019. - Вип. 2, Т. 2. - С. 253-265.
Source: Фізико-органічна хімія, фармакологія та фармацевтична технологія біологічно активних речовин
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено вплив вибору допоміжних речовин та типу первинної упаковки на якість твердих таблетованих форм. Викладено теоретичне обґрунтування вибору допоміжних речовин та типу первинної упаковки для твердих таблетованих форм. Методи та прийоми, що використовуються у дослідженні: теоретичний аналіз наукових джерел, систематичний аналіз практики промислової фармації, фізичні методи – визначення об’ємної щільності (вільний / відвідний); тече; кут природного нахилу; методи і прийоми технологічних досліджень, методи математичного планування експерименту; статистичний аналіз та обробка результатів досліджень. Визначено вплив допоміжних речовин на функціональне призначення та первинну упаковку на якість твердих форм таблеток.
The article studies the influence of the choice of excipients and the type of primary packaging on the quality of solid tablet forms. The theoretical substantiation of the choice of excipients and the type of primary packaging for solid tablet forms is made. Methods and techniques used in the study: theoretical analysis of scientific sources, systematic analysis of the practice of industrial pharmacy, physical methods – determination of the bulk density (free/tapped); flowing; angle of natural slope; methods and techniques of technological research, methods of mathematical planning of the experiment; statistical analysis and processing of research results. The influence of excipients on functional purpose and primary packaging on the quality of solid tablet forms is determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/18069
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
FOCh_2019_V2(2)_P253-265.pdf308,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.