Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19037
Название: Впровадження інноваційних технологій виготовлення речового майна військовослужбовців
Другие названия: Внедрение инновационных технологий изготовления вещевого имущества военнослужащих
Авторы: Галавська, Людмила Євгеніївна
Прохоровський, Андрій Станіславович
Швиданенко, Олег Анатолійович
Дмитрик, Оксана Михайлівна
Ключевые слова: речове майно військовослужбовців
натільна білизна
сировинний склад
інноваційні види сировини
Дата публикации: апр-2021
Издательство: Національна академія Національної гвардії України
Библиографическое описание: Впровадження інноваційних технологій виготовлення речового майна військовослужбовців / Л. Є. Галавська, А. С. Прохоровський, О. А. Швиданенко, О. М. Дмитрик // Перспективні напрямки наукових досліджень щодо технічного та тилового забезпечення національної гвардії України : збірник тез доповідей ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Харків, 30 квітня 2021 року. – Харків : НАНГУ, 2021. – С. 5-8.
Краткий осмотр (реферат): У роботі висвілено питання сировинного складу натільної білизни військовослужбовців. Зазвичай, для виготовлення трикотажних полотен використовують бавовняну пряжу, яка є гідрофільним видом сировини, що дозволяє забезпечити високий рівень гігієнічності виробів. Однак враховуючи умови експлуатації, пов'язані з фізичними навантаженнями та, як наслідок, значним потовиділенням, використання для вироблення трикотажних полотен гідрофільної за своєю природою бавовняної пряжі призводить до накопичення у текстильному матеріалі, який безпосередньо контактує з тілом людини, пароподібної вологи. Це, у свою чергу, спричиняє зростання теплопровідності матеріалу одягу та подальше відчуття дискомфорту внаслідок переохолодження тіла військовослужбовця. Тому, на нашу думку, необхідно звернути увагу на світовий досвід використання інноваційних видів сировини, які за своєю природою є гідрофобними, але разом з тим мають підвищену капілярну здатність, завдяки чому текстильний матеріал виводить пароподібну вологу на зовні і при цьому швидко висихає.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19037
Faculty: Факультет індустрії моди
Department: Кафедра технології та дизайну текстильних матеріалів
Располагается в коллекциях:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Галавська_C_5_8.pdf256,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.