Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19271
Назва: Technology of enzyme extraction of Gynostemma pentaphyllum saponins and studies on its hypoglycemic activity
Інші назви: Технологія ферментативної екстракції сапонінів Gynostemma pentaphyllum та дослідження їх гіпоглікемічної активности
Автори: Nikitina, Olha
Li, Yuxiu
Ключові слова: Gynostemma pentaphylla saponinase
enzyme-assisted extraction process
biotransformation
hypoglycemic activity
Gynostemma pentaphylla сапоніназа
ферментативна екстракція
біотрансформація
гіпоглікемічна активність
Дата публікації: 28-гру-2021
Видавництво: Kyiv National University of Technology and Design
Бібліографічний опис: Yuxiu Li. Technology of enzyme extraction of Gynostemma pentaphyllum saponins and studies on its hypoglycemic activity : master's thesis on the specialty 226 Pharmacy, industrial pharmacy / Yuxiu Li ; supervisor O. Nikitina ; reviewer O. Baula. – Kyiv : KNUTD, 2021. – 85 p.
Короткий огляд (реферат): In this master's thesis, the composition of saponins in extracts of Gynostemma pentaphyllum obtained by enzymatic extraction has been determined. The HPLC method was used for the simultaneous analysis of hypenosides in medicinal plant materials of different periods and places of growth. The results showed that the highest content of hypenosides was noted in August, the lowest in May; the composition and content of hypenosides from different production zones in the same growing season were different. The optimal parameters of extraction using hypenosidase are as follows: the time of enzymatic hydrolysis is 100 minutes, the temperature of enzymatic hydrolysis is 45℃, the concentration of pectinase is 2 mg/ml. During the extraction process, pectinase transformed the saponins of gynostemma pentaphyllum, making them easier to isolate from plant cells. It has been proven that gynostemma saponins inhibit the activity of alpha-glycosidase with an inhibition rate of more than 90% compared to acarbose and have the effect of lowering blood sugar levels.
У цій роботі визначено склад сапонінів в екстрактах Gynostemma pentaphyllum, отриманих шляхом ферментативної екстракції. Метод ВЕРХ використано для одночасного аналізу гіпенозидів у лікарській рослинній сировині різних періодів і місць зростання. Результати показали, що найвищий вміст гіпенозидів відмічений у серпні, найменший у травні; склад і вміст гіпенозидів з різних зон виробництва в одному вегетаційному періоді були різними. Оптимальні параметри екстракції за допомогою гіпенозидази такі: час ферментативного гідролізу 100 хвилин, температура ферментативного гідролізу 45℃, концентрація пектинази 2 мг/мл. Під час процесу екстракції пектиназа трансформувала сапоніни Gynostemma pentaphyllum, завдяки чому їх легше було виділити з рослинних клітин. Доведено, що сапоніни гіностеми пригнічують активність альфа-глікозидази зі швидкістю інгібування більше ніж на 90% порівняно з акарбозою та впливають на зниження рівня цукру в крові.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19271
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Магістерський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Diplom226_YuxiuLi_Nikitina.pdf5,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.