Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19538
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСобчук, А. І.-
dc.contributor.authorГалавська, Л. Є.-
dc.date.accessioned2022-02-22T10:42:06Z-
dc.date.available2022-02-22T10:42:06Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСобчук А. І. Дослідження впливу виду пряжі з вмістом вовняних волокон на споживні властивості трикотажу / А. І. Собчук, Л. Є. Галавська // Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості : матеріали II Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Київ, 18 листопада 2021 року. – Т. 1. – Київ : КНУТД, 2021. – С. 319-323.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19538-
dc.description.abstractРобота присвячена розробці асортименту трикотажних полотен осінньо-зимового асортименту з пряжі, що містить вовняні волокна. За результатами аналізу модних тенденцій у виробництві верхніх трикотажних виробів осінньо-зимового сезону експлуатації встановлено, що оздоблення полотен відбувається не за рахунок візерункових ефектів, а завдяки використанню пряжі з ворсистою поверхнею, що, з одного боку, покращує теплозахисні властивості виробу, а з іншого дозволяює виготовляти трикотаж рихлої структури, що створює ефект вишуканої сітки-павутини на зразок усім нам відомої "оренбурзької" пухової шалі. Ворсиста поверхня такої пряжі досягається шляхом введення до її сировинного складу вовняних волокон. Введення вовняних волокон у пряжу та рихла структура трикотажу з неї спричиняють зміну лінійних розмірів трикотажного виробу після вологих обробок. У роботі досліджено споживні характеристики розроблених зразків трикотажних полотен, вироблених на плосков'язальній машині 6-го класу з пряжі з вмістом довговолокнистих вовняних волокон, а саме: повітропроникність та усадку. Встановлено вплив багатократного прання на зміну лінійних розмірів дослідних зразків.uk
dc.description.abstractThe work is devoted to the development of the range of knitted fabrics of autumn-winter range of yarn containing wool fibers. According to the results of the analysis of fashion trends in the production of outerwear of the autumn-winter season of operation, it is established that the decoration of cloths is not due to pattern effects, but due to the use of yarn with a pile surface, which on the one hand improves loose structure, which creates the effect of an exquisite cobweb like the well-known "Orenburg" down shawl. The fluffy surface of such yarn is achieved by introducing woolen fibers into its raw material composition. The introduction of wool fibers into the yarn and the loose structure of the knitwear from it cause a change in the linear dimensions of the knitted product after wet treatments. The consumer characteristics of the developed samples of knitted fabrics made on a flat knitting machine of the 6th class from yarn with the content of long - fiber woolen fibers, namely: air permeability and shrinkage are investigated. The influence of repeated washing on the change of linear dimensions of experimental samples is established.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherКиївський національний університет технологій та дизайнуuk
dc.subjectтрикотажuk
dc.subjectвовняна пряжаuk
dc.subjectусадка трикотажуuk
dc.subjectбагатократне прання трикотажу з містом вовниuk
dc.subjectknitwearuk
dc.subjectwoolen yarnuk
dc.subjectshrinkage of knitwearuk
dc.subjectrepeated washing of knitwear with wooluk
dc.titleДослідження впливу виду пряжі з вмістом вовняних волокон на споживні властивості трикотажуuk
dc.title.alternativeInvestigation of the influence of yarn type with wool fibers on consumer properties of knitwearuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorSobchuk, A.-
local.contributor.altauthorHalavska, L.-
local.conference.locationКиївuk
local.conference.date2021-11-18-
local.conference.nameІнноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливостіuk
local.subject.method0uk
local.conference.sectionІнноватика в науціuk
Розташовується у зібраннях:Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості
Кафедра технології моди (ТМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Innovatyka2021_V1_P319-323.pdf313,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.