Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19673
Назва: Застосування бурштинової кислоти та натрію сукцинату у фармації
Інші назви: Применение янтарной кислоты и натрия сукцината в фармации
The use of succinic acid and sodium succinate in pharmacy
Автори: Пальчевська, Т. А.
Лисенко, Ю. С.
Гула, Л. Д.
Ражик, А. В.
Дата публікації: кві-2020
Видавництво: SPC "Sci-conf.com.ua", Kharkiv, Ukraine
Бібліографічний опис: Застосування бурштинової кислоти та натрію сукцинату у фармації / Т. А. Пальчевська, Ю. С. Лисенко, Л. Д. Гула, А. В. Ражик // Science, society, education: topical issues and development prospects : abstracts of V International scientific and practical conference, Kharkiv, Ukraine, 12-14 April 2020. – SPC "Sci-conf.com.ua", Kharkiv, Ukraine, 2020. – P. 160-166.
Короткий огляд (реферат): Одним з пріоритетних напрямків сучасної фундаментальної і практичної медицини є застосування лікарських засобів на основі бурштинової кислоти та її похідних. Бурштинова кислота (БК) та її солі (сукцинати) – внутрішньоклітинні метаболіти, важливі проміжні продукти обміну живих організмів, що приймають активну участь у процесах клітинного дихання. Вміст БК в плазмі крові людини в нормі становить у середньому 0,5 мг/100 мл, вона добре впливає на обмін речовин, підтримує діяльність ендокринної та нервової системи, що доставляє кисень тканинам, покращує засвоюваність поживних речовин, нормалізує рівень медіаторів запалення гістаміну і серотоніну, підвищує мікроциркуляцію в органах і тканинах без зміни системної гемодинаміки. Через дефіцит БК в організмі утворюються вільні радикали, що негативно впливає на здоров’я в цілому. Бурштинова кислота та її солі, як продукти обміну речовин, володіють потужною захисною дією і є стимуляторами вироблення імунітету до нових для організму шкідливих речовин. Сукцинатовмісні лікарські препарати призначаються з лікувально-профілактичною метою у вигляді замісної, регулюючої і модулюючої терапії в кардіології, неврології, гепатології. Натрію сукцинат входить до складу ряда лікарських засобів на основі антибіотиків та глюкокортикостероїдів. Проведення аналізу фармакотерапевтичної дії лікарських засобів на основі бурштинової кислоти та її похідних актуальне питання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19673
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12-14.04.2020_ТЕЗИ_БК_та_НС_на_конференцію.pdf724,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.