Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19987
Название: Вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей препаратів імуноглобуліну G, що проходили вірусну інактивацію сольвент/детергентним методом
Другие названия: Study of physico-chemical and biological properties of immunoglobulin G preparations which have been viral inactivated solvent / detergent
Авторы: Федина, С. Ю.
Бессарабов, В. І.
Кузьміна, Г. І.
Курінна, Л. І.
Кулик, В. Б.
Ключевые слова: інактивація вірусів
сольвент/детергентна обробка
білок
імуноглобулін
inaktivaciya viruses
sol'vent/detergentna treatment
albumen
immunoprotein
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей препаратів імуноглобуліну G, що проходили вірусну інактивацію сольвент/детергентним методом [Текст] / С. Ю. Федина, В. І. Бессарабов, Г. І. Кузьміна, Л. І. Курінна, В. Б. Кулик // Фізико-органічна хімія, фармакологія та фармацевтична технологія біологічно активних речовин : збірник наукових праць / за заг. ред. А. Ф. Попова. - Київ : КНУТД, 2021. - Вип. 3. - С. 283-294.
Source: Фізико-органічна хімія, фармакологія та фармацевтична технологія біологічно активних речовин
Краткий осмотр (реферат): У статті розглядаються особливості вивчення біологічних та фізико-хімічних властивостей імуноглобулінів, виготовлених за методом, що включає сольвент/детергентну (С/Д) інактивацію вірусів. Складність застосування різних методів інактивації вірусів у препаратах імуноглобуліну полягає у високій лабільності молекул цього білка, які під дією певних фізико-хімічних факторів можуть денатурувати і, як наслідок, змінювати свою функціональну поведінку. Розроблений метод інактивації вірусів сольвент/детергентною обробкою за умови подальшого хроматографічного очищення дозволяє уникнути швидкого утворення агрегатів, втрати специфічної активності, випадання білка в осад, появи опалесценції та погіршення показників стабільності препаратів імуноглобуліну. Фізико-хімічні та біологічні властивості розчину імуноглобуліну визначали фармакопейними методами.
In article features of study of biological and physical and chemical properties of immunoproteins, made after a method which includes sol'vent/detergentnu (S/D) of inaktivaciyu viruses are examined in the article. He difficulty of using different methods of inactivation of viruses in immunoglobulin preparations is the high lability of molecules of this protein, which under the action of certain physicochemical factors can denature and, consequently, change their functional behavior. The developed method of inaktivacii viruses on condition of the subsequent khromatografichnogo cleaning allows sol'vent/detergentnoy treatment to avoid rapid formation of aggregates, loss of specific activity, fall of albumen, in sediment, appearances of opalescencii and worsenings of indexes of stability of preparations of immunoprotein. Physical and chemical and biological properties of solution of immunoprotein determined farmakopeynimi methods.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19987
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра промислової фармації (ПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
FOCh_2021_V3_P283-294.pdf367,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.