Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/23198
Название: Місце Федерального Конституційного Суду в механізмі державної влади Федеративної Республіки Німеччина
Авторы: Кетова, Тетяна Михайлівна
Медвєдєв, Денис Вадимович
Ключевые слова: Федеральний Конституційний Суд
Федеративна Республіка Німеччина
Конституція
конституційна юрисдикція
Закон
Дата публикации: 2022
Издательство: Київський національний університет технологій та дизайну
Библиографическое описание: Кетова Т. М. Місце Федерального Конституційного Суду в механізмі державної влади Федеративної Республіки Німеччина / Т. М. Кетова, Д. В. Медвєдєв // Адвокатська промова - 2022 : матеріали міжкафедрального наукового семінару, м. Київ, 25 листопада 2022 року / відп. ред. Н. В. Фастовець. – Київ : КНУТД, 2022. – С. 50-52.
Краткий осмотр (реферат): Поділ влади на три гілки законодавчу, виконавчу та судову – є не лише основною засадою конституціоналізму, а й дієвим методом організації державної влади розвинутої правової та демократичної держави. Основним Законом держави, який закладає принципи державного сувернітету та політичного устрою є Конституція. Саме цей нормативно-правовий акт покликаний побудувати справедливе суспільство та гарантувати соціальний захист та рівність для кожного. Органом конституційної юрисдикції, який покликаний забезпечувати верховенство Конституції та уповноважений на перевірку Законів та інших актів на відповідність до Конституції у Федеративній Республіці Німеччина є Федеральний Конституційний Суд.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/23198
Располагается в коллекциях:Адвокатська промова – 2022
Кафедра філології та перекладу (ФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
AP_2022_P050-052.pdf418,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.