Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/23710
Название: Ранозагоювальні властивості ксантонів: мангіферин
Другие названия: Wound healing properties of xanthones: mangiferin
Авторы: Нікітіна, О. О.
Варченко, Гліб
Ключевые слова: ксантони
мангіферин
загоєння ран
xanthones
mangiferin
wound healing
Дата публикации: фев-2023
Издательство: Національний медичний університет імені О. О. Богомольця
Библиографическое описание: Нікітіна О. О. Ранозагоювальні властивості ксантонів: мангіферин / О. О. Нікітіна, Г. А. Варченко // PLANTA+. Наука, практика та освіта : матеріали V науково-практичної конференції з міжнародною участю, до 20-річчя кафедри фармакогнозії та ботаніки Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, м. Київ, 20 лютого 2023 року. – Т. 2. – Київ : НМУ ім. О. О. Богомольця, 2023. – С. 131-134.
Краткий осмотр (реферат): Недостатній контроль складних ран і значні затрати системи охорони здоров’я підкреслюють обмежену ефективність існуючих підходів для лікування ран. Ксантони природного походження у зв’язку з їх комплексною і благотворною дією на здоров’я шкіри, такою як регенеративна, протизапальна, антиоксидантна и антимікробна виявляють значну зацікавленість. Аналіз фармакологічних і біологічних властивостей ксантону мангіферину доводить вплив сполуки на різні ланки раньового процесу. Найбільш вагомими виявляються: антіоксидантна активність, здатність інгібувати ферменти колагеназу та еластазу, периферичний антиноцицептивний ефект і антибактеріальна та фунгіцидна дія. Можливість підвищення проникності за допомогою трансферосом і наноемульсій дає підставу створення фармацевтичної розробки ранозагоювальних препаратів, які у якості активного фармацевтичного інгредієнту містять мангіферин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/23710
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Располагается в коллекциях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Варченко.pdf2,08 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.