Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24986
Название: Порівняльний аналіз механізмів переміщення матеріалів швейних машин
Другие названия: Comparative analysis of mechanisms for movement of sewing machines materials
Авторы: Горобець, В. А.
Манойленко, О. П.
Дворжак, В. М.
Ключевые слова: швейна машина
механізм переміщення матеріалів
зубчаста рейка
траєкторія зубців рейки
Дата публикации: мая-2023
Издательство: Національний університет "Чернігівська політехніка"
Библиографическое описание: Горобець В. А. Порівняльний аналіз механізмів переміщення матеріалів швейних машин / В. А. Горобець, О. П. Манойленко, В. М. Дворжак // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : матеріали тез доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Чернігів, 25-26 травня 2023 року. – У 2 т. – Т. 1. – Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023. – С. 347-348.
Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що завдяки зменшенню величини заглиблення зубців рейки в матеріал в новому механізмі з’являються можливість зменшити її вертикальні переміщення більш ніж втричі. Це, в свою чергу, дозволяє зменшити зусилля притиску лапки і суттєво покращити завдяки цьому такі експлуатаційні показники як стягування та посадку матеріалу. Крім того досягається суттєве зменшення максимальних значень вертикальних складових кінематичних і динамічних характеристик: швидкостей – в 5,1 рази, прискорень – в 6,2 рази, ривків – в 8,7 раз, що також позитивно впливає на роботу машини. Порівняльний аналіз нового механізму переміщення матеріалів з традиційним механізмом показав кілька важливих висновків: новий механізм переміщення матеріалів забезпечує одночасний вихід всіх зубців транспортуючої рейки над поверхнею голкової пластини, а також аналогічне опускання їх після переміщення матеріалів, що сприяє поліпшенню функціональних критеріїв і показників динаміки; завдяки зменшенню заглиблення зубців рейки в матеріал і її вертикальних переміщень з’являється можливість зменшити зусилля притиску лапки і поліпшити експлуатаційні показники машини; поліпшення кінематичних і динамічних характеристик нового механізму переміщення матеріалів при його використанні дозволяє знизити негативний вплив на процес утворення стібка і покращити якість роботи машини.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24986
Faculty: Факультет мехатроніки та комп'ютерних технологій
Department: Кафедра механічної інженерії
Располагается в коллекциях:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра механічної інженерії (МІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези-02-Дворжак-2023.pdf495,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.