Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25155
Название: Правові засади діяльності адвоката в адміністративному судочинстві
Другие названия: Legal principles of the lawyer's activity in administrative proceedings
Авторы: Оніщик, Юрій Віталійович
Ключевые слова: адвокат
адміністративне судочинство
захисник
представник
консультування
Дата публикации: 28-июл-2023
Библиографическое описание: Оніщик Ю. В. Правові засади діяльності адвоката в адміністративному судочинстві / Ю. В. Оніщик // Human rights and public governance in modern conditions : scientific monograph. – Riga, Latvia : "Baltija Publishing", 2023. – P. 629-638.
Source: Human rights and public governance in modern conditions
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто правові засади діяльності адвоката в адміністративному судочинстві. Зазначено, що захист, представництво, консультування – основні напрямки діяльності адвоката в адміністративному судочинстві. Встановлено, що адвокат як захисник здійснює захист прав, свобод і законних інтересів особи, яка притягається до адміністративної відповідальності під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, з пoєднанням як норм КУпАП, так і норм КАС України. З’ясовано, що адвокат як представник в адміністративному судочинстві здійснює процесуальні дії в межах наданих йому повноважень від імені та в інтересах клієнта. Визначено, що наслідком консультування адвокатом суб’єктів адміністративного судочинства є отримання обґрунтованої правової позиції щодо конкретної ситуації у сфері публічних правових відносин. Констатовано, що захист та представництво як напрямки адвокатської діяльності доцільно удосконалити. Участь адвоката у справах про адміністративні правопорушення в порядку адміністративного судочинства потребує суттєвого узгодження норм КУпАП, Митного кодексу України, КАС України щодо діяльності адвоката як захисника. Участь адвоката як представника в адміністративному судочинстві має бути чітко розмежована з іншими видами представництва в КАС України.
DOI: 10.30525/978-9934-26-320-0-31
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25155
Faculty: Інститут права та сучасних технологій
Department: Кафедра приватного та публічного права
ISBN: 978-9934-26-320-0
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра приватного та публічного права (ППП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
342-Chapter-Manuscript-19628-1-10-20230727.pdf383,22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.