Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25157
Название: Соціальні права адвокатів: сучасний стан та перспективи розвитку
Другие названия: Social rights of lawyers: current state and development prospects
Авторы: Оніщик, Юрій Віталійович
Ключевые слова: соціальні права
адвокат
адвокатура
адвокатське самоврядування
соціальний захист
Дата публикации: июл-2023
Библиографическое описание: Оніщик Ю. В. Соціальні права адвокатів: сучасний стан та перспективи розвитку / Ю. В. Оніщик // Соціальні права. Виклики воєнного часу : збірник тез доповідей Шостої Міжнародної науково-практичної конференції "Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики", м. Київ, 6 липня 2023 року. – Харків : Право, 2023. – С. 66-69.
Source: Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики
Краткий осмотр (реферат): Особливим суб’єктом набуття соціальних благ, володіння, користування й розпорядження ними та їхнього захисту або вчинення певних дій у цій сфері є адвокат, соціальні права якого належним чином не регламентовано у вітчизняному законодавстві. У законодавстві про адвокатуру та адвокатську діяльність зазначено лише, що рада адвокатів регіону як організаційна форма адвокатського самоврядування сприяє захисту професійних і соціальних прав адвокатів. Із початком агресії російських військ проти України адвокатська професія переживає одну з найскладніших криз у новітній історії. Реалії воєнного стану унеможливили здійснювати адвокатами адвокатську діяльність. Багато українських адвокатів залишились без роботи. Сьогодні система соціального захисту не є одноманітною щодо всіх громадян, оскільки є категорії осіб, до яких відносяться і адвокати, які внаслідок певних життєвих обставин, специфіки їхньої праці, а також інших об’єктивних чинників потребують належного законодавчого забезпечення. Це зумовлене тим, що соціальні права адвокатів не регламентовано у Законі України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", а правове регулювання в законодавстві про соціальне забезпечення здійснюється без урахування особливостей такого специфічного правозахисного інституту, як адвокатура. Тому сучасний стан правового регулювання соціальних прав адвокатів потребує суттєвої законодавчої регламентації. Питання соціального забезпечення адвокатів мають бути відображені як у Законі України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", так і в інших законодавчих актах у сфері соціального захисту.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25157
Faculty: Інститут права та сучасних технологій
Department: Кафедра приватного та публічного права
Располагается в коллекциях:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра приватного та публічного права (ППП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Zbirnik_tez_6_konferen_6_07_2023_Р066-069.pdf89,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.