Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25271
Название: Адаптивна система керування технологічним процесом фарбування пряжі на основі нечіткого регулятора
Авторы: Волівач, А. П.
Лебеденко, Ю. О.
Зайцев, Д. А.
Ключевые слова: адаптивна система керування
технологічний процес
процес фарбування
система нечіткого виводу
комп’ютерне моделювання
система автоматичного управління
Дата публикации: мая-2023
Издательство: Видавництво ФОП Вишемирський В. С.
Библиографическое описание: Волівач А. П. Адаптивна система керування технологічним процесом фарбування пряжі на основі нечіткого регулятора / А. П. Волівач, Ю. О. Лебеденко, Д. А. Зайцев // Сучасна молодь в світі інформаційних технологій : матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених та здобувачів вищої освіти, присвяченої Дню науки, м. Херсон-Кропивницький, 19 травня 2023 року. – Херсон-Кропивницький : Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2023. – С. 80-83.
Краткий осмотр (реферат): У сучасному виробництві пряжі автоматизація процесів фарбування залежить від методу фарбування, який включає використання потокових ліній безперервного фарбування та апаратів періодичної дії. Апарати періодичної дії можуть суттєво відрізнятись один від одного за складом устаткування та кількістю виконавчих механізмів, що призводить до різноманіття технологічних режимів. Тому автоматизація процесів на апаратах періодичної дії потребує розроблення та створення програмних систем керування, які можуть виконувати всі можливі технологічні режими. В результаті проведення аналізу робочого циклу механізму обертання текстильного пакування було запропоновано систему керування швидкістю обертання. Розглянуто два підходи до побудови системи автоматичного управління: багатоконтурну систему зі зворотними зв'язками за струмом, моментом і швидкістю та на основі нечіткого регулятора.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25271
Faculty: Факультет мехатроніки та комп'ютерних технологій
Department: Кафедра інформаційних та комп'ютерних технологій
Располагается в коллекциях:Кафедра інформаційних та комп'ютерних технологій (ІКТ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.