Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25633
Название: Апсайклінг технології в індустрії моди
Авторы: Хоролова, М. Г.
Бабич, А. І.
Кернеш, В. П.
Ключевые слова: апсайклінг
технології
індустрія моди
Дата публикации: ноя-2023
Издательство: Хмельницький національний університет
Библиографическое описание: Хоролова М. Г. Апсайклінг технології в індустрії моди / М. Г. Хоролова, А. І. Бабич, В. П. Кернеш // Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості = Resource-saving technologies of apparel, textile & food industry : збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених та студентів, м. Хмельницький, 22 листопада 2023 року. – Хмельницький : ХНУ, 2023. – С. 108-109.
Краткий осмотр (реферат): Термін "апсайклінг" має англійське походження (upcycling – вторинне використання) і означає творче перевтілення виробничих відходів у витвори мистецтва, побутові вироби, одяг, аксесуари тощо. Важливим є те, що в результаті отримана таким шляхом річ перевершує своїми якостями (як естетичними, так і функціональними) вихідний матеріал. На відміну від процесу переробки відходів у вторинну сировину, апсайклінг не потребує значних додаткових виробничих витрат. Практика переробки старих речей не має певної дати винаходу, а супроводжує людство впродовж усієї його історії. Іронія в тому, що раніше вона була здебільшого викликана дефіцитом і високою вартістю продукції, а сьогодні, навпаки, популярна через надмірну кількість речей у побуті та відходів. В 90-х роках апсайклінг продуктів був визнаний екологічною практикою. Екологи та громадські активісти почали визнавати вплив відходів на навколишнє середовище та почали просувати апсайклінг як спосіб зменшення відходів та збереження ресурсів. Оскільки все більше людей стають обізнаними щодо екологічних проблем планети та стають на захист навколишнього середовища, апсайклінг набув популярності, особливо після фінансової катастрофи 2008 року, і продовжує розвиватися широкими темпами сьогодні. Отже, технології апсайклінг можна використовувати при переробці сміття, пластику, текстилю, деревини та інших матеріалів, виготовляючи з них нові вироби різного призначення. Також технології апсайклінг можна використовувати при переробці готових вживаних виробів, перетворюючи їх на шедеври шляхом ремонту, реставрації, оновлення, кастомізації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25633
Faculty: Факультет мистецтв і моди
Department: Кафедра технології моди
Располагается в коллекциях:Матеріали наукових конференцій та семінарів
Кафедра технології моди (ТМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
khnu2023-108-109.pdf195,93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.