Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26271
Название: Станіслав Оріховський про державно-правові інститути ( І пол. XVI ст.)
Авторы: Множинська, Р. В.
Яковенко, Д. В.
Дата публикации: 2023
Издательство: Київський національний університет технологій та дизайну
Библиографическое описание: Множинська Р. В. Станіслав Оріховський про державно-правові інститути ( І пол. XVI ст.) / Р. В. Множинська, Д. В. Яковенко // Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання : колективна монографія за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції, м. Київ, 18 жовтня 2023 року / за ред. В. П. Плаван, А. О. Касич, О. О. Бутенко. – Київ : КНУТД, 2023. – С. 245-250.
Краткий осмотр (реферат): В статті досліджуються погляди на державний політичний устрій, один із важливих аспектів діяльності видатного українсько-польського мислителя першої половини ХVІ ст., чільного репрезентанта "католицької русі" – С. Оріховського, який істотно вплинув на подальший розвиток духовно-культурних процесів не тільки в Україні, але й у Польщі. Донедавна побутувала думка, що серед основних християнських конфесій в Україні – православної, католицької, протестантської та уніатської – національною, державотворчою завжди була і є досі лише православна. Що ж до "католицької русі" – українців католицького віросповідання, до яких належить С. Оріховський, то про них широкому загалу досі майже нічого не відомо. Хоча потреба в такого роду знаннях велика. Цим і визначається актуальність теми, а ще тим, що з огляду на європейський вибір України важливо подолати застарілі нігілістичні стереотипи, у тому числі й упередженість щодо нездатності наших мислителів до політичного та філософського осмислення дійсності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26271
Располагается в коллекциях:Кафедра філософії та культурології (ФК)
Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
OSM_2023_Р245-250.pdf481,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.