Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26275
Название: Дослідження можливостей використання дріжджів для синтезу наночасток металів
Авторы: Луцій, О. О.
Макаренко, М. В.
Морін, В. В.
Грецький, І. О.
Шидловська, О. А.
Дата публикации: 2023
Издательство: Київський національний університет технологій та дизайну
Библиографическое описание: Дослідження можливостей використання дріжджів для синтезу наночасток металів / О. О. Луцій, М. В. Макаренко, В. В. Морін, І. О. Грецький, О. А. Шидловська // Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання : колективна монографія за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції, м. Київ, 18 жовтня 2023 року / за ред. В. П. Плаван, А. О. Касич, О. О. Бутенко. – Київ : КНУТД, 2023. – С. 273-284.
Краткий осмотр (реферат): Зелений синтез наночасток металів є надзвичайно перспективним, оскільки є економічно вигідним та безпечним способом отримання ефективних агентів з яскравою біологічною дією. В роботі було проведено підбір ресурсу для синтезу наночасток та проведено експериментальний біогенний синтез наночасток срібла для встановлення найкращого варіанту. Таким чином, найкращими властивостями для синтезу наночасток срібла володіє штам дріжджів S. cerevisiae 530. Використання супернатанту або лізату дозволяє регулювати розмір наночасток та біологічні властивості, що полягають в ефективній антибактеріальній дії проти E. coli та ефективній стимуляції росту бактерії L. delbrueckii. Отримані результати є перспективними для подальшого вивчення та розробки комплексних антибіотичних препаратів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26275
Располагается в коллекциях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
OSM_2023_Р273-284.pdf551,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.