Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26833
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГречана, О. В.-
dc.contributor.authorСербін, А. Г.-
dc.contributor.authorСалій, О. О.-
dc.date.accessioned2024-06-10T11:23:45Z-
dc.date.available2024-06-10T11:23:45Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationГречана О. В. Амінокислоти у сировині люцерни жовтої / О. В. Гречана, А. Г. Сербін, О. О. Салій // Modernization of natural science education and natural sciences in the context of digitalization : International scientific conference, December 6-7, 2023, Częstochowa, the Republic of Poland. – Riga, Latvia : Baltija Publishing, 2023. – Р. 9-11. – Access mode : http://www.baltijapublishing.lv/omp/index.php/bp/catalog/book/403uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26833-
dc.description.abstractНауковим інтересом є дослідження складу та кількісного вмісту амінокислот у надземній частині представника роду Люцерна (Medicágo L.) – люцерні жовтій, з широким ареалом у південній частині України. Траву заготовляли у період активного цвітіння рослини – (червень - серпень 2020-2021 рр.) у передмісті Запоріжжя (Василівський район). Висушували на протязі під навісом. Якісний та кількісний склад трави люцерни досліджували на автоматичному аналізаторі амінокислот (модель ААА Т – 339, Чехія) за методом Штейна і Мура. Результати (n = 6) обробляли методом варіаційної статистики. Відмічено високі концентрації аспарагінової кислоти, проліну, фенілаланіну та гліцину. Лімітуючими амінокислотами для надземної сировини досліджуваної рослини були: метіонін (0,74%), глутамін (0,64 %) та лізин (0,57%).uk
dc.description.abstractOf scientific interest is the study of the composition and quantitative content of amino acids in the aerial part of a representative of the genus Lucerne (Medicágo L.) – yellow alfalfa, with a wide range in the southern part of Ukraine. The grass was harvested during the period of active flowering of the plant – (June - August 2020-2021) in the suburbs of Zaporizhzhia (Vasylivskyi district). They were dried under a canopy. The qualitative and quantitative composition of alfalfa grass was studied on an automatic amino acid analyzer (model AAA T – 339, Czech Republic) according to the Stein and Moore method. The results (n = 6) were processed by the method of variational statistics. High concentrations of aspartic acid, proline, phenylalanine and glycine were noted. The limiting amino acids for the overground raw material of the studied plant were: methionine (0.74%), glutamine (0.64%) and lysine (0.57%).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherIzdevnieciba "Baltija Publishing"uk
dc.subjectтрава люцерниuk
dc.subjectамінокислотиuk
dc.subjectлюцерна жовтаuk
dc.subjectalfalfa herbuk
dc.subjectaminoacidsuk
dc.subjectMedicago Falcatauk
dc.titleАмінокислоти у сировині люцерни жовтоїuk
dc.title.alternativeAminoacids of Medicago Falcata herbuk
dc.typeThesisuk
local.contributor.altauthorGrechana, O. V.-
local.contributor.altauthorSerbin, A. G.-
local.contributor.altauthorSaliy, O. O.-
local.subject.sectionМедицина, фармація, промислова фармаціяuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра промислової фармаціїuk
local.conference.locationCzęstochowa, the Republic of Polanduk
local.conference.date2023-12-06-
local.conference.nameModernization of natural science education and natural sciences in the context of digitalizationuk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Polonia_University_Częstochowa.pdf474,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.