Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26833
Назва: Амінокислоти у сировині люцерни жовтої
Інші назви: Aminoacids of Medicago Falcata herb
Автори: Гречана, О. В.
Сербін, А. Г.
Салій, О. О.
Ключові слова: трава люцерни
амінокислоти
люцерна жовта
alfalfa herb
aminoacids
Medicago Falcata
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Izdevnieciba "Baltija Publishing"
Бібліографічний опис: Гречана О. В. Амінокислоти у сировині люцерни жовтої / О. В. Гречана, А. Г. Сербін, О. О. Салій // Modernization of natural science education and natural sciences in the context of digitalization : International scientific conference, December 6-7, 2023, Częstochowa, the Republic of Poland. – Riga, Latvia : Baltija Publishing, 2023. – Р. 9-11. – Access mode : http://www.baltijapublishing.lv/omp/index.php/bp/catalog/book/403
Короткий огляд (реферат): Науковим інтересом є дослідження складу та кількісного вмісту амінокислот у надземній частині представника роду Люцерна (Medicágo L.) – люцерні жовтій, з широким ареалом у південній частині України. Траву заготовляли у період активного цвітіння рослини – (червень - серпень 2020-2021 рр.) у передмісті Запоріжжя (Василівський район). Висушували на протязі під навісом. Якісний та кількісний склад трави люцерни досліджували на автоматичному аналізаторі амінокислот (модель ААА Т – 339, Чехія) за методом Штейна і Мура. Результати (n = 6) обробляли методом варіаційної статистики. Відмічено високі концентрації аспарагінової кислоти, проліну, фенілаланіну та гліцину. Лімітуючими амінокислотами для надземної сировини досліджуваної рослини були: метіонін (0,74%), глутамін (0,64 %) та лізин (0,57%).
Of scientific interest is the study of the composition and quantitative content of amino acids in the aerial part of a representative of the genus Lucerne (Medicágo L.) – yellow alfalfa, with a wide range in the southern part of Ukraine. The grass was harvested during the period of active flowering of the plant – (June - August 2020-2021) in the suburbs of Zaporizhzhia (Vasylivskyi district). They were dried under a canopy. The qualitative and quantitative composition of alfalfa grass was studied on an automatic amino acid analyzer (model AAA T – 339, Czech Republic) according to the Stein and Moore method. The results (n = 6) were processed by the method of variational statistics. High concentrations of aspartic acid, proline, phenylalanine and glycine were noted. The limiting amino acids for the overground raw material of the studied plant were: methionine (0.74%), glutamine (0.64%) and lysine (0.57%).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/26833
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра промислової фармації
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Polonia_University_Częstochowa.pdf474,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.