Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29061| Title: | Вплив технологічних умов фарбування на спеціальні властивості текстильних матеріалів |
| Other Titles: | Influence of technological conditions of dyeing on special properties of textile materials |
| Authors: | Варданян, А.О. Гараніна, О.О. Редько, Я.В. Романюк, Є.О. Абраменко, М.М. |
| Keywords: | антибактеріальні агенти текстильні матеріали спеціальні властивості фарбування |
| Issue Date: | 17-Sep-2024 |
| Publisher: | Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В. С. |
| Citation: | Варданян А. О. Вплив технологічних умов фарбування на спеціальні властивості текстильних матеріалів / А.О. Варданян, О.О. Гараніна, Я. В. Редько, Є. О. Романюк, М. М. Абраменко // матеріали VIII міжнар. наук.-практ. конф."Сучасні технології промислового комплексу – 2024" , яка присвячена 65-річчю з дня заснування ХНТУ, м. Херсон, м. Хмельницький, 17 верес. – 19 верес. 2024 р. / ред. Д. О. Дмитрієв. – Херсон : Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В. С – 2024. – С. 102–104. |
| Abstract: | Досліджено вплив температурного режиму на зміну колірних характеристик забарвлених текстильних матеріалів під час введення галогенізованого інтенсифікатора феніл-фенольного ряду в процес фарбування. Варіювання температур та концентрації інтенсифікатору в процесі фарбування може слугувати розширенню колірного асортименту текстильних матеріалів спеціального призначення. Підтверджено, що зміна температурного режиму під час фарбування в лабораторних та виробничих умовах від 95 °С до 130 °С не погіршує антибактеріальні характеристики забарвлених текстильних матеріалів змішаного складу |
| URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29061 |
| Faculty: | Факультет мистецтв і моди |
| Department: | Кафедра технології моди |
| Appears in Collections: | Кафедра моди та стилю (МС) Матеріали наукових конференцій та семінарів |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Матеріали СТПК-2024-102-104.pdf | 377,46 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.