Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/2931
Название: Сучасний стан та тенденції розвитку діяльності ВНЗ України
Авторы: Моргулець, О. Б.
Ключевые слова: вища освіта
управління ВНЗ
вищий навчальний заклад (ВНЗ)
витрати на освіту
контингент студентів
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Моргулець О. Б. Сучасний стан та тенденції розвитку діяльності ВНЗ України / О. Б. Моргулець // Вісник Житомирського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. — 2015. — № 3. — С. 85-93.
Source: Вісник Житомирського державного технологічного університету. Економічні науки
Краткий осмотр (реферат): Відображено загальний стан діяльності ВНЗ України, зокрема тенденції в динаміці: контингенту студентів у розрізі вступ/випуск, джерел фінансування, галузей освіти; кількості ВНЗ у розрізі рівнів акредитації, типів та форм власності; відтоку вітчизняних студентів за кордон та кількості іноземних студентів у вітчизняних вишах; кількісної та якісної характеристики викладацького складу; витрат на вищу освіту та витрат на фінансування одного студента, порівняно з витратами в інших країнах. Практичну цінність містять результати ґрунтовного аналізу діяльності ВНЗ, які розкривають сучасний стан та тенденції розвитку ВНЗ в умовах трансформації системи вищої освіти України та її інтеграції у європейський освітній простір. Оцінка діяльності ВНЗ свідчить про те, що реорганізація системи вищої освіти, яка нині триває, уже дає свої плоди, головним з яких є зародження нових компетентностей вишів – самовиживання і саморозвитку навіть у кризових умовах. Представлені результати дослідження покращують розуміння стану і проблем діяльності ВНЗ, створюють підґрунтя для подальших розробок у сфері розбудови вітчизняної системи освіти та підвищення якості підготовки молодих фахівців.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/2931
Faculty: Факультет економіки та бізнесу
Department: Кафедра підприємництва та бізнесу
ISSN: 1728-4236
Располагается в коллекциях:Наукові публікації (статті)
Кафедра підприємництва та бізнесу (ПБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
20161104_102.pdf525,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.