Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29981
Title: | Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України |
Other Titles: | Application of ozone technologies in the food industry of Ukraine |
Authors: | Каплюк, Наталія Алімов, Денис Степанович Щербатюк, Тетяна Григорівна |
Keywords: | озон харчова промисловість |
Issue Date: | Nov-2023 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Каплюк Н. А. Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України / Н. А. Каплюк, Д. С. Алімов, Т. Г. Щербатюк // Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості: Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів. – Хмельницький : ХНТУ. - 2023. - С. 30-32. |
Abstract: | Останнім часом в харчовій промисловості має потужний розвиток тенденція із використання в процесі виробництва продуктів харчування і напівфабрикатів, заснованих виключно на основі безпечних і економічно чистих методів. Це пов’язано зі зростанням вимог споживачів до харчових продуктів. Все більша кількість населення звертає увагу не тільки на органолептичні якості, але й на показники безпеки харчових продуктів, сировина для виробництва яких виготовлена або вирощена без використання пестицидів та інших хімічних шкідливих речовин, що можуть акумулюватися в рослинних продуктах. Все частіше головну роль ву технологічних процесах займають фізичні і фізико-хімічні методи, що сприяють підвищенню екологічної складової процессу виробництва. Серед цих методів, одним із найбільш перспективних, на думку багатьох вчених світу, є використання озону і озоно-повітряних сумішей, основою дії яких є найекологічний елемент – кисень. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29981 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра |
Appears in Collections: | Матеріали наукових конференцій та семінарів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
24.11.2023 збірник ХНТУ.pdf | Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України. С. 30-32. | 2,64 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.